Εργατική Πρωτομαγιά: Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα 

24ωρη απεργία με συγκεντρώσεις και σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη

Ραντεβού στους δρόμους έδωσαν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά 2024, παρά τη μεταφορά της αργίας από την κυβέρνηση για την επόμενη εβδομάδα. Με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις την Μ. Τετάρτη, 1 Μαΐου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για την Εργατική Πρωτομαγιά, που η επίσημη αργία της με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, έχει μεταφερθεί την Τρίτη, 7 Μαΐου.

Σε απεργιακές συγκεντρώσεις προχώρησαν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Έβρου για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Ορεστιάδα στο Ηρώο της πόλης όπου βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων καθώς και φορέων της περιοχής, οι οποίοι τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά αφήνοντας γαρύφαλλά.

Τους χιλιάδες νεκρούς εργαζόμενους της εργατικής τάξης, στους αγώνες για το δίκιο της και για μια καλύτερη ζωή, που πρωταγωνίστησαν σ’ αυτή την πάλη, τίμησαν με μια ζεστή και όμορφη εκδήλωσή μπροστά από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης σωματεία, φορείς και εργαζόμενοι. Οι διαδηλωτές αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και σήμερα, στην εκμετάλλευση που βιώνουν από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και όσων δίνουν τα «διαπιστευτήρια» τους στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, τονίζοντας πως για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί τον φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Οι αγώνες  πρέπει να συνεχιστούν και να δυναμώσουν.

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «δεν διεκδικεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως Αργία την 1η ΜΑΗ και μάλιστα μεταφερόμενη και περιφερόμενη». Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ επισημαίνει πως «καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο να δώσουν δυναμικά το παρών στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις»