Επιτυχημένη η επιστημονική διημερίδα στην Νέα Ορεστιάδα, που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε στην Νέα Ορεστιάδα η επιστημονική διημερίδα (18 – 19Μαρτίου 2023) με θέμα «Η ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας στο ιστορικό γίγνεσθαι: Διεθνείς συγκυρίες και προοπτικές». Η Νέα Ορεστιάδα, γιορτάζει εφέτος τα πρώτα 100 χρόνια από την ίδρυσή της το 1923.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 18 Μαρτίου μας τίμησαν με την παρουσία τους οι: Ιωάννης Μ. Μπακιρτζής Αν. Καθηγητής Τ.Ι.Ε. του ΔΠΘ, Παντελής Αθανασιάδης Δημοσιογράφος, Βασίλειος Δ. Παραπαγκίδης Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, συμβάλλοντας σημαντικά στην διεξαγωγή και την επιτυχία της εκδήλωσης όπου μέσα από τις ιδιότητες τους ανέδειξαν τη θεματολόγια της πρώτης μέρας με τίτλο «Η ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας στο ιστορικό γίγνεσθαι: Διεθνείς Συγκυρίες και Προοπτικές».

Την Κυριακή 19 Μαρτίου την ημερίδα με τίτλο «Η Νέα Ορεστιάδα μέσα από τη Ματιά των Νέων» πλαισίωσαν εκπρόσωποι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας, του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας, του 1ου Γενικού Λυκείου Ορεστιάδας, του 2ου Γενικού Λυκείου Ορεστιάδας, ο κ. Γιάννης Ριζιώτης Βιολόγος υποψήφιος Διδάκτορας του University of Cambridge και ο κ. Χρήστος Μουταφίδης Γεωπόνος, Πρόεδρος του ΔΣ Νέων του Δήμου Ορεστιάδας, οι όποιοι με τις στοχευμένες τοποθετήσεις τους ανέδειξαν το θέμα με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Παράλληλα, εγκαινιάστηκε και λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με θέμα «100 Χρόνια Νέα Ορεστιάδα» η οποία θα περιοδεύσει σε περιοχές εντός και εκτός του νομού μας.

Στην ημερίδα, που έγινε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της πόλη,ς παρέστησαν οι βουλευτές του νομού Τάσος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος της ΝΔ και Νατάσα Γκαρά του Σύριζα και ο δήμαρχος της Νέας Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, οι οποίοι χαιρέτισαν την εκδήλωση. Παρέστησαν επίσης αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, εκπρόσωποι συλλόγων, πολλοί δημότες της πόλης, κυρίως απόγονοι Καραγατσιανών και Αδριανουπολιτών, αλλά και πολίτες από το γειτονικό Διδυμότειχο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους δυο συντονιστές την κα. Μαρία Πέτσου Καθηγήτρια Φιλόλογος και τον κ. Χρήστο Μουταφίδη Γεωπόνο, Πρόεδρο του ΔΣ Νέων του Δήμου Ορεστιάδας