«Επιτελική ανεπάρκεια και προχειρότητα με το πρώτο κουδούνι» καταγγέλλει η βουλευτής Έβρου Ν. Γκαρά

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιά, η βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά επισημαίνει τις ελλείψεις, την ανεπάρκεια και την προχειρότητα που προκαλούν ανησυχία στους γονείς και στην εκπαιδευτική κοινότητα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει. Αναλυτικά, αναφέρει στη δήλωσή της:

«Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς βρίσκει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς εξαιρετικά ανήσυχους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσουν τα σχολεία. Μία ημέρα που διαχρονικά κυριαρχούσαν τα χαμόγελα και τα αισθήματα χαράς στις σχολικές αυλές, έχει μετατραπεί με ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ημέρα έκδηλης αγωνίας.
Το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ για άλλη μία φορά φάνηκε αναποτελεσματικό, καθώς η ελλιπέστατη προετοιμασία της Κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων ήταν εμφανέστατη με το πρώτο κουδούνι.
Εγκύκλιοι της τελευταίας στιγμής που δημιούργησαν σύγχυση σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Μάσκες υπερμεγέθεις, ακατάλληλες κι επικίνδυνες για την υγεία των παιδιών. Έλλειψη μέριμνας να βρεθούν επιπλέον χώροι, με αποτέλεσμα ο αριθμός να φτάνει στα 25 παιδιά ανά τάξη. Τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς παραμένουν ακάλυπτα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι εκπαιδευτικοί φροντίζουν την καθαριότητα των χώρων, αφού οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν επαρκούν.
Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, δεν αξιοποίησε τον απαιτούμενο χρόνο, ούτε τις προτάσεις μας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, και είναι έκθετη για τους χειρισμούς, την ανεπάρκεια και την προχειρότητά της.

Ωστόσο, παραμένουμε συνειδητά στο πλευρό μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για ασφαλή και ποιοτική εκπαίδευση. Για να λάμψει και να φανεί το χαμόγελο των παιδιών, ακόμη και κάτω από τη μάσκα. Για να κάνουν όλα τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Με σχέδιο, με μεράκι, με συλλογική δουλειά και παρά τις πρόσκαιρες αντιξοότητες πιστεύουμε ότι όλοι μαζί, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον, θα ανταποκριθούμε στις σημερινές δύσκολες προκλήσεις».