Επιστολή του Συλλόγου Γονέων 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου για τη στέγαση της Σχολής Ψυχολογίας

Με επιστολή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Σύλλογος Γονέων 3ου Δημ. Σχολείου Διδυμοτείχου αντιδρά στις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Διδυμοτείχου, Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, για στέγαση της Σχολής Ψυχολογίας στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της διαμαρτυρίας:

Αρχίσαμε πάλι! Το θέμα ήταν «στον πάγο», όλο αυτό το διάστημα και πάλι προκαλείται αναστάτωση… Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, στις 19/01/2023, ο κ. Δήμαρχος Διδυμοτείχου, δήλωσε και πάλι -γιατί όπως φαίνεται αυτό αντιλαμβάνεται ο ίδιος ότι ορίζει η θέση του- ότι το 3ο Δημοτικό Σχολείο συνεχίζει να βρίσκεται σε επισφαλή θέση και να αποτελεί σενάριο προσωρινής στέγασης του Τμήματος Ψυχολογίας, που ναι μεν όλοι επιθυμούμε για ευνόητους λόγους να ιδρυθεί και να στεγαστεί στο Διδυμότειχο, αλλά όχι στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου, διότι είναι σε λειτουργία και στεγάζει γύρω στα 150 παιδιά σήμερα.

Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι ποτέ δεν αποφασίστηκε η προσωρινή στέγαση του Τμήματος Ψυχολογίας στη ραδιοφωνική εκπομπή που έδωσε συνέντευξη. Και πάλι ψέματα! Και βέβαια αποφασίστηκε από το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διδυμοτείχου με αρ. πρωτ. 77/2021, όχι όμως ομόφωνα, όπως όριζε τότε ο νόμος. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος του τόπου μας, η αντιπολίτευση έφερε αντιδράσεις.

Τελικά, όμως η Απόφαση ακυρώθηκε από τον Συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διότι ήταν παράτυπη. Γι’ αυτό και όπως εικάζουμε, σε συνεργασία δεν γνωρίζουμε ακριβώς με ποιον, φρόντισε η Βουλή να μεταρρυθμίσει το άρθρο 194 του ν. 3463/2006, παρ. α΄ ψηφίζοντας ένα νέο νόμο τον υπ’ αριθμ. 5003/14-12-2022, όπου από ομόφωνη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ορίζει ότι πλέον η απόφαση Δημοτικού συμβουλίου για μεταστέγαση σχολείου της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης θα επιτρέπεται να εκτελείται με την σύμφωνη γνώμη των 2/3 των μελών του κι αυτό λίγους μήνες πριν την ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας. Μάλλον, όμως, δεν το γνώριζε ο Δήμαρχος αυτό και γι’ αυτό δεν το ανέφερε στην συνέντευξή του ή ίσως να μην το ανέφερε για άλλους λόγους.

Λόγω, λοιπόν, αυτής της εξέλιξης, στείλαμε επιστολή προς όσους μέσα σε αυτή αναφέρουμε, διότι όσοι υπέγραψαν αυτό το νόμο αμφιβάλλουμε για το αν γνωρίζουν το ιστορικό της κατάστασης αυτής. Πάλι δημιουργία πάνω σε συντρίμια; Εφόσον αυτή τη φορά υπάρχουν κι άλλες λύσεις, όπως ανέφερε ο κ. Δήμαρχος, ας ξεκινήσει να τα ανακατασκευάζει για να είναι έτοιμα και για άλλες ανάγκες που θα προκύψουν και για να στεγαστεί και το τμήμα ψυχολογίας κι ας αφήσει στη θέση τους τα παιδιά του 3 ου Δημοτικού σχολείου. Κι αν τόσο ο ίδιος, όσο και οι Βουλευτές που ανέφερε στη συνέντευξη του ο δημοσιογράφος της εκπομπής, επιθυμούν μέσα στα επόμενα 3 έτη να γίνει το Διδυμότειχο αγνώριστο, ας φροντίσει αρχικά να βελτιωθεί το δίκτυο ύδρευσης που έχουμε φτάσει οι κάτοικοι της πόλης να πληρώνουμε λογαριασμούς με πόσα υψηλότερα από αυτά του ρεύματος και μάλιστα σε πολλές περιοχές χωρίς να έχουν νερό για 10ημερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες!

Ας φροντίσουν να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης και άλλες βασικές υποδομές, όπως δρόμοι, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια! Ας δείξει επιτέλους την αγάπη του κάποιος διοικών αυτής της πόλης στους ανθρώπους της κοινότητας που διοικεί, αξιοποιώντας την δύναμη και τον χρόνο που του δίνεται λόγω θέσης. Μόνο έτσι θα αγαπήσει πραγματικά κι έμπρακτα και ο κάτοικος του Διδυμοτείχου – είτε ντόπιος είτε όχι – αυτό τον τόπο και θα έχει και “το πρόσωπο” να καλέσουν κι άλλους είτε να το επισκεφτούν είτε να μείνουν. Μόνο έτσι θα αρχίσει η ανάπτυξη σιγά σιγά, αλλά σταθερά!