Επιστολή του Προέδρου των Μεταξάδων: «Θα διεκδικήσουμε δυναμικά το δίκαιο αίτημα μας για την πλήρη λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου»

Ο Πρόεδρος Χρήστος Κισσούδης και οι κάτοικοι του οικισμού των Μεταξάδων μέσω επιστολής προς τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, τους βουλευτές του Έβρου αλλά και τον δήμαρχος Διδυμοτείχου εκφράζουν την αγωνία τους και την αγανάκτηση τους για την απόφαση της αναστολής λειτουργίας του Αγροτικού Ιατρείου Ματαξάδων. Η συγκεκριμένη απόφαση σύμφωνα με την επιστολή θεωρείτε αδικαιολόγητη καθώς το ιατρείο είναι απαραίτητο για την περιοχή και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολλούς υπερήλικες και κατάκοιτους ανθρώπους με προβλήματα υγείας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μετακινηθούν για ιατρική περίθαλψη στις πόλεις του Έβρου.

«Οι δημότες μας αξίζουν καλύτερων υπηρεσιών υγείας. Παρακαλούμε να αναθεωρήσετε και να αναστείλετε την άδικη αυτή απόφαση» τονίζει ο Πρόεδρος των Μεταξάδων, συμπληρώνοντας ότι θα διεκδικήσουνε δυναμικά το δίκαιο αίτημα τους για πλήρη λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου.

Αναλυτικά:

Ο Πρόεδρος, το Κοινοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι των Μεταξάδων και τις γύρω περιοχής εκφράζουμε την απορία μας, την αγωνία και την αγανάκτηση μας στην αδικαιολόγητη απόφαση της 4ης ΥΠΕ να αναστείλει την λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου Μεταξάδων.

Δεν κατανοούμε την ενέργεια αυτή σε ένα αγροτικό ιατρείο που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολλούς οικισμούς του πρώην Δήμου Μεταξάδων και οικισμούς των Δήμων Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής μας όλοι υπερήλικες και πολλοί κατάκοιτοι στα σπίτια τους με πολλά προβλήματα υγείας δε μπορούν να φροντίσουν για την υγεία τους και κυρίως τώρα μέσα στην πανδημία και να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο δυσβάστακτο κόστος της μετάβασης των σε ιδιωτικούς φορείς στις πόλεις του Έβρου.

Αν αυτό είναι το ευχαριστώ της πολιτείας στους ακρίτες της περιοχής μας και στους απόμαχους της ζωής λυπούμαστε και δηλώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε δυναμικά το δίκαιο αίτημα μας για πλήρη λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου Μεταξάδων.

Θεωρούμε ότι οι δημότες μας αξίζουν καλύτερων υπηρεσιών υγείας και παρακαλούμε να αναθεωρήσετε και να αναστείλετε την άδικη αυτή απόφαση.