Επίσκεψη Γιώργου Παπανδρέου στην Αλεξανδρούπολη

Τον Έβρο και συγκεκριμένα την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε χθες Κυριακή 21 Νοεμβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου στα πλαίσια της περιοδείας του για τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής στις 5 Δεκεμβρίου.

Η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Θράκη ολοκληρώθηκε με τη κεντρική πολιτική του ομιλία στην Αλεξανδρούπολη, όπου δήλωσε τα εξής:

«Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πάλι τη Δημοκρατική Παράταξη μεγάλη, ισχυρή και πρωταγωνιστική. Η παράταξη σήκωσε το βάρος μίας υπεύθυνης πολιτικής για την πατρίδα, στις δύσκολες στιγμές της κρίσης. Στη μακρά πορεία μπορεί να έγιναν και λάθη. Είμαστε όμως περήφανοι γιατί ταυτίστηκε με τις μεγάλες επιτυχίες όπως η ισχυρή φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη, η είσοδος της Κύπρου στην Ε.Ε., οι αγώνες για δημοκρατία, διαφάνεια και το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην Παιδεία και στην Υγεία».

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής. Τη γεωστρατηγική θέση που κατέχει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που μπορεί να αποτελέσει ορμητήριο οικονομικής ανάπτυξης και ειρήνης στην περιοχή διασφαλίζοντας την εμπορική του διάσταση. Επισήμανε, την πρόκληση του δημογραφικού και τα τεράστια ποσοστά ανεργίας που αγγίζουν κυρίως τους νέους στην περιοχή. Σημείωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής με τα αυξανόμενα κόστη καυσίμων και μεταφορών για τα προϊόντα τους και το ελλιπές σιδηροδρομικό δίκτυο. Ανέφερε επίσης, τις δυσκολίες των αγροτών με την αναδιανομή της νέας ΚΑΠ, των νέων επιστημόνων, καθώς και τις προκλήσεις της περιοχής με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.