Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στον Έβρο: Έως τις 20/12 η προκήρυξη για την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων

Προανήγγειλε και το έργο συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου

Πριν το τέλος του έτους αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πρόσληψη 400 συνοριακών φυλάκων που θα ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις του Έβρου στην επιτήρηση των συνόρων. Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που βρέθηκε για δεύτερη φορά στον Έβρο από την ημέρα που ανέλαβε το υπουργείο.

Εντωμεταξύ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε εχθές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τους διοικητές των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης καθορίστηκε η ημερομηνία έκδοσης της νέας προκήρυξης. Έως τις 20 Δεκεμβρίου θα δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός ο οποίος θα γίνει κατά τα πρότυπα πρόσληψης των ειδικών φρουρών.  Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι με τις νέες προσλήψεις θα ενισχυθούν κατά βάση οι υπηρεσίες του Έβρου. Ο αρμόδιος υπουργός κατέστησε σαφές ότι οι νέοι συνοριοφύλακες θα εκπαιδευτούν τους δύο πρώτους μήνες του 2020 και τον προσεχή Μάρτιο θα διατεθούν στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης.

Κατά την επίσκεψή του στον Έβρο ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε επίσης πως υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο εγκατάστασης συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου. “Θα γίνουμε πιο αξιόμαχοι και αποτρεπτικοί, για να καταστήσουμε τον Έβρο απόρθητο και ασφαλή”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε πως “είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, να δημιουργηθεί αποτροπή στην περιοχή, ώστε οι Εβρίτες, οι κάτοικοι της ΑΜΘ να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς”.

Συναντήθηκε και με τους συνοριοφύλακες

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους ο Υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης και Υφυπουργός Λ. Οικονόμου συναντήθηκαν με κλιμάκιο της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου και εκπροσώπους της ΠΟΣΥΦΥ στην Ορεστιάδα. Συνέχεια των δεσμεύσεων για την διαχείριση του μεταναστευτικού και την ορθολογική φύλαξη των συνόρων, η Ένωση έθεσε εκ νέου τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό. Μετά τις θετικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου ζήτησε η ενίσχυση αυτή να μην μειώσει την σημερινή δύναμη και το προσωπικό που εθελοντικά όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στα σύνορα με την μορφή αποσπάσεων. Η συγκεκριμένη δύναμη είναι απολύτως απαραίτητη και αναγκαία αλλά παράλληλα ζητήθηκε να βρεθεί η αναγκαία λύση στο καθεστώς «ομηρίας» που διατηρείται όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ζητήθηκε επιπλέον να ενισχυθούν οι υπηρεσίες με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε κάμερες, αλεξίσφαιρα και ειδικά οχήματα. Επίσης οι συνδικαλιστές ζήτησαν την ενίσχυση σε δύναμη των δομών στο ΚΥΤ Ορεστιάδας και στο ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου.

«Οι νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για να κρατήσουμε τα σύνορα μας. Επιτέλους σήμερα, η πολιτεία αυτό το έχει αναγνωρίσει και το δείχνει εμπράκτως με τους νέους συνοριοφύλακες. Ο θεσμός αυτός έπρεπε να ενισχυθεί πριν πολλά χρόνια για να μην ζούμε σήμερα αυτές τις δυσκολίες. Η ενίσχυση είναι αναγκαία και μονόδρομος σε όλα τα μήκη της Ελληνικής Επικράτειας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφύλακων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.