Επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης το πυροσβεστικό ελικόπτερο

Το περιμέναμε από 15 Ιουνίου αλλά ήταν στην… Ουγκάντα

Στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται από την Τρίτη το πυροσβεστικό ελικόπτερο, η καθυστέρηση άφιξης του οποίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Πρόκειται για το εναέριο μέσο που ενισχύει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Θράκης σε περιπτώσεις εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, «έστω και με καθυστέρηση, το ρωσικό πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi8 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, για να συνδράμει με στοχευμένες ρίψεις το έργο κατάσβεσης». (ΕΡΤ Ορεστιάδας)

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έβρου: Οι “άριστοι” του νεομητσοτακισμου έστειλαν το πυροσβεστικό ελικόπτερο στην Ουγκάντα ή το περιμένουν από εκεί;

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου σχολίασε το θέμα ως μία ακόμα «γκάφα της νέο-Μητσοτακικής δεξιάς». Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που θα επιχειρεί στην περιφέρεια μας… βρίσκεται στην Ουγκάντα σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών sites.
Ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Μετιος, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Ενότητας Έβρου κ Πέτροβιτς, ακόμη το περιμένουν, (έπρεπε να είναι εδώ στις 15-6-2020). Ήδη βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού ενώ είχαμε και τη μεγάλη πυρκαγιά στις Σάπες.
Το ερώτημα που τίθεται στους “άριστους “ είναι αν το έστειλαν στον Έβρο δια μέσω Ουγκάντας ή από αυτή την Αφρικανική χώρα νοικιάστηκε;
Σε κάθε περίπτωση οι ”άριστοι “ της νέο Μητσοτακικής δεξιάς δεν θα μας αφήσουν να πλήξουμε με τις γκάφες τους.
Βεβαίως και σε τοπικό επίπεδο, στο μόνο που παίρνουν άριστα, είναι στην επικοινωνία και στις δημόσιες σχέσεις, στην ουσία της πολιτικής μηδέν».