Εντοπίστηκε οπλοβομβίδα σε πολυκατοικία της Ορεστιάδα – Εκκενώνονται διαμερίσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Ορεστιάδας, μετά από τον εντοπισμό οπλοβομβίδας σε υπόγειο πολυκατοικίας στον οικισμό Παλιννοστούντων. Οι ένοικοι της οικοδομής εκκενώνουν τα διαμερίσματά τους, έπειτα από έκκληση της αστυνομίας και του στρατού.

Στο σημείο έχουν φτάσει Δυνάμεις του Στρατού, της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και Πυροσβέστες για την επιχείρηση ασφαλούς μεταφοράς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αντιαρματικό βλήμα φαίνεται να είναι εξωτερικά αλλοιωμένο, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κίνδυνος έκρηξης. Ακόμα υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι το αντιαρματικό βλήμα εντόπισε τεχνικός που πήγε στο υπόγειο του σπιτιού για κάποιες ηλεκτρολογικές εργασίες.

Η συγκεκριμένη οπλοβομβίδα είναι καμπύλης τροχιάς και τοποθετείτε σε τύπου όπλο G3A3, το οποίο έχουν στην κατοχή τους πολλοί εθνοφύλακες της περιοχής. Βέβαια το συγκεκριμένο στοιχείο ανήκει μόνο στον οπλικό εξοπλισμό μόνο του στρατού, οπότε βρέθηκε παράνομα στα χέρια του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη.

Το σπίτι βρίσκεται στην περιοχή της Σαγήνης ενδιάμεσα στην οδό Καλλιπόλεως και Ζαρίφη στην οικία των Παλιννοστούντων και έχει έξι με επτά διαμερίσματα τα οποία εκκενώθηκαν για παν ενδεχόμενο, ενώ λαμβάνονται από νωρίς μέτρα και στην γύρω περιοχή για όταν ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς του αντιαρματικού βλήματος που είναι αμερικάνικης προέλευσης.

Μάλιστα έχει κληθεί και ειδικός πυροτεχνουργός της ομάδας EOD για να αναλάβει την μεταφορά του συγκεκριμένου αντιαρματικού βλήματος, αφού να γίνει προσπάθεια απενεργοποίησης του μέσα στο σπίτι αποκλείεται. Κι αυτό γιατί φαίνεται να είναι εξωτερικά αλλοιωμένο και υπάρχει φυσικά τεράστιος κίνδυνος να εκραγεί και να διαλύσει τα πάντα στην περιοχή.

Στο σημείο έχουν φτάσει και άνδρες άλλων κρατικών υπηρεσιών, αφού κανείς δεν γνωρίζει αυτή την στιγμή πως βρέθηκε το συγκεκριμένο αντιαρματικό βλήμα στο υπόγειο του σπιτιού, ποιος το έβαλε εκεί ή αν μπορεί να έχει κλαπεί από κάποια στρατιωτική μονάδα της περιοχής. Στο σημείο αυτή την ώρα ακόμα συνεχίζονται να βρίσκονται κλιμάκιο της αστυνομίας, της πυροσβεστικής αλλά και του στρατού προσπαθώντας να δώσουν επίλυση στο θέμα, αν και αναμένουν το σχετικό επίσημο έγγραφο του Στρατού, για τη σωστή έκβαση της υπόθεσης.