Έντονο ενδιαφέρον βρετανικής εταιρίας για την εξαγορά της ΕΒΖ

Αγροτικός όμιλος με όχημα ΕΒΖ στα πλάνα του Ιnnovation Βrain

 Το ζωηρό ενδιαφέρον του για την εξαγορά του συνόλου της ΕΒΖ ΑΕ, με τα τέσσερα εργοστάσια στην Ελλάδα και τα δύο στη Σερβία, στα οποία σχεδιάζει να υλοποιήσει συγκεκριμένες επενδύσεις ώστε να αναβιώσει και να αυξήσει την επιχειρησιακή τους λειτουργία, επιβεβαιώνει ο διευθύνων σύμβουλος του fund Innovation Brain Lucas Fecker, ξεκαθαρίζοντας, ταυτόχρονα, πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα φήμες που διακινούνται ότι ενδιαφέρεται μόνο για τις θυγατρικές της Σερβίας.

Ο κ. Fecker με δηλώσεις του επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως το Innovation Brain, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην αναδιάρθρωση εταιρειών, με έδρα στο Λονδίνο, έχει σχεδιάσει, σε συνεργασία με ευρωπαίους ειδικούς, ένα λεπτομερές επιχειρησιακό και επενδυτικό πλάνο για την απόκτηση της ΕΒΖ, και είναι ένας από τους ισχυρούς υποψηφίους σε αυτή τη διαδικασία.

Όπως εξηγεί, η πρόσφατη δραστηριότητα της ΕΒΖ στην ελληνική και τη σερβική αγορά έχει οδηγήσει στο να εμφανιστούν δύο υποψήφιοι για την εξαγορά της, ενώ σπεύδει να σημειώσει πως το Innovation Brain έχει τοποθετηθεί με μοναδικό τρόπο σε αυτόν τον «αγώνα» προκειμένου να αναδειχθεί στον πιο ισχυρό διεκδικητή. «Με γνώση της τοπικής αγοράς και στρατηγικές συνεργασίες το Innovation Brain έχει την αίσθηση ότι μπορεί να πετύχει στο εγχείρημα και να χτίσει έναν καινούριο ελληνικό αγροτικό όμιλο», όπως τονίζεται.

Ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος του Innovation Brain Lucas Fecker επισημαίνει ότι «βρισκόμαστε στην τελική φάση του διαπραγματεύσεων με τους μετόχους της ΕΒΖ και κοντά στο να φτάσουμε σε ένα αμοιβαία επωφελές αποτελεσμα. Ενδιαφερόμαστε  για τον όμιλο ως σύνολο, περιλαμβανομένων των τεσσάρων μονάδων στην Ελλάδα και των δύο στη Σερβία και θα εστιάσουμε τις προσπάθειέας μας την αναβίωση και την ανάπτυξη της επιχειρησιακής λειτουργίας στην Ελλάδα. Θα βελτιώσουμε τις επιχειρησιακές διαδικασίες, θα αυξήσουμε την παραγωγή και θα αναπτύξουμε και νέες παραγωγικές γραμμές, μέσα από συγκεκριμένες επενδύσεις. Εκτιμούμε πως είναι μια win win κατάσταση, παρά τις τρέχουσες συνθήκες γύρω από την ΕΒΖ, ενώ σχεδιάζουμε επίσης να επεκτείνουμε τη δραστηριότητα στην εμπορία και να επενδύσουμε σε νέο εξοπλισμό και προετοιμαζόμαστε να δημιουργήσουμε μια μοντέρνα βιομηχανία ζάχαρης. Μια φρέσκια ένεση ρευστότητας και ένα καθαρό ξεκίνημα είναι αυτά που χρειάζονται στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης».

Περαιτέρω το Innovation Brain ξεκαθαρίζει πως προηγούμενα δημοσιεύματα που το παρουσιάζουν να ενδιαφέρεται μόνο για τη σερβική αγορά, είναι λαναθασμένα και δεν ανταποκρίνονται στο λεπτομερές επιχειρησιακό πλάνο που έχει εκπονηθεί για την ΕΒΖ. Καταλήγοντας σημειώνει πως το Innovation Brain θέλει να επενδύσει ζωηρά στη βιομηχανία και έχει το στρατηγικό πλάνο να αναπτύξει τη δραστηριότητα της ζάχαρης. «Η Ελλάδα είναι στον πυρήνα του ενδιαφέροντός μας και θα παραμείνει  η καρδιά για την παραγωγής και της μελλοντικής ανάπτυξης», αναφέρεται.