Εντείνουν τον αγώνα τους οι φοιτητές Ελληνικής Φιλολογίας

Ζητούν κι από τους φοιτητές άλλων Τμημάτων να συμμετάσχουν στον αγώνα ανατροπή της απόφασης

Συνεχίζουν κι εντείνουν τις προσπάθειές τους, να μην προχωρήσει η διαφαινόμενη ενσωμάτωση των τριών Τμημάτων της Σχολής Κλασικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε ένα, οι φοιτητές και φοιτήτριες Ελληνικής Φιλολογίας.

Ήδη ο Φοιτητικός Σύλλογος «Οδυσσέας Ελύτης» πραγματοποίησε κατάληψη του Τμήματος, παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ειρήνης, ενώ το πρωί της Τρίτης 28 Νοεμβρίου παρέθεσε συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Ευδοξία Παπαδημητρίου και η γενική γραμματέας Κατερίνα Γαβριηλίδου στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου

Ευ. Παπαδημητρίου: «Καταδικάζουμε την προσπάθεια»
«Καταδικάζουμε αυτή την προσπάθεια» ξεκαθάρισε για την πιθανή συγχώνευση των Τμημάτων Ελληνικής Φιλολογίας, Ιστορίας-Εθνολογίας και Γλώσσας-Πολιτισμού-Φιλολογίας Παρευξεινίων Χωρών, η πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Ευδοξία Παπαδημητρίου.

Υποστήριξε ότι μία τέτοια απόφαση θα έχει επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών, την αξία του πτυχίου Φιλολογίας και τα μετέπειτα επαγγελματικά δικαιώματα, χωρίς πάντως κάτι τέτοιο να είναι δεδομένο μέχρι στιγμής, αφού ο ισχυρισμός της Πρυτανείας είναι ότι τα παραπάνω θα αναβαθμιστούν.

Σύμφωνα με τους φοιτητές ο πρύτανης του ΔΠΘ Φώτης Μάρης, με τον οποίο συναντήθηκαν στην παράσταση διαμαρτυρίας, δεν συμμερίζεται την άποψη του Φοιτητικού Συλλόγου. Στο περιθώριο της ίδιας συνέντευξης, η κα Παπαδημητρίου μετέφερε γενικότερα αιτήματα, να γίνουν προσλήψεις φιλολόγων στα σχολεία, καθώς επίσης να αναβαθμιστούν οι παροχές φοιτητικής μέριμνας στο ΔΠΘ σε δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορά.

Εξήγγειλε εντατικοποίηση του αγώνα με μαζικές κινήσεις, ενώ κάλεσε τους φοιτητές κι από τα άλλα δύο θιγόμενα Τμήματα Ιστορίας και Παρευξεινίων να συστρατευτούν στις διαμαρτυρίες. «Ο αγώνας γίνεται από κοινού, όσο περισσότεροι είμαστε τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε. Η συγχώνευση αυτή αφορά όλους μας, γιατί όλα τα αντικείμενα είναι σημαντικά για την εξέλιξη της επιστήμης» σημείωσε στο μήνυμά της