Έκρηξη στα Γρεβενά: Εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι

Πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα το πρωί στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών, στο εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών που ανήκει στην εταιρεία ΕΛΤΕΚ, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, τρεις εργαζόμενοι βρέθηκαν νεκροί.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 8 το πρωί στη μονάδα παραγωγής του εργοστασίου και έγινε αισθητή ακόμη και στην πόλη των Γρεβενών που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φωτιά, είναι κρανίου τόπος» τόνισε μιλώντας στο Open TV ο πύραρχος κ. Καλαΐδόπουλος που βρίσκεται επί τόπου. «Δυστυχώς τα μηνύματα είναι δυσάρεστα. Έχουν βρεθεί κομμάτια από σάρκες» ανέφερε, ενώ περιγράφοντας τις εικόνες που αντίκρυσε έκανε λόγο για ογκόλιθους που έχουν εκτιναχθεί 200-300 μέτρα μακριά.

Σύμφωνα με τον πύραρχο, οι δύο από τρεις εργαζομένους που εντοπίστηκαν νεκροί, είναι από το χωριό Δήμητρα και την πόλη των Γρεβενών ενώ ο τρίτος από χωριό της Κοζάνης. ήταν εργαζόμενοι που είχαν πάει στο εργοστάσιο νωρίς το πρωί προκειμένου να ξεκινήσουν την προετοιμασία της μονάδας παραγωγής.

Από την έκρηξη στα Γρεβενά ισοπεδώθηκε μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεών του εργοστασίου ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις αγνοούμενοι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του είναι τραυματισμένος και μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Γρεβενών. Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου, η κατάσταση υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία ενώ του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν φύγει από το σημείο και είναι ασφαλείς. Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάσταση υγείας του φύλακα δεν εμπνέει ανησυχία ενώ του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο της έκρηξης έχουν σπεύσει 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 11 πυροσβέστες, δυνάμεις από την 2η και την 5η ΕΜΑΚ, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση στον χώρο έχει αποκλειστεί.https://platform.twitter.com/embed-holdback-

«Ήταν μεγάλη έκρηξη. Έγινε αισθητή και στην πόλη των Γρεβενών που είναι μακριά» δήλωσε στο newsit.gr ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης. «Αν και δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες, κάποιοι μιλούν για δύο τουλάχιστον τραυματίες και για αγνοούμενους» σημείωσε.Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Γρεβενών Χρήστος Τριγώνης δήλωσε στο ThessToday.gr ότι έως τώρα άγνωστα παραμένουν τα αίτια που προκλήθηκε η έκρηξη στο εργοστάσιο, ενώ τονίζει ότι «το κτήριο δεν ισοπεδώθηκε μόνο, αλλά εξαϋλώθηκε». 

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση στον χώρο έχει αποκλειστεί.

Οι εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών.