Εκλέχθηκε νέος Γραμματέας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας και ορίστηκαν νέα μέλη στη ΔΗΚΕΠΑΟ και στη Δημοτική Επιτροπή Α/θμιας Εκπ/σης

Τις αλλαγές έφερε η ανεξαρτητοποίηση της δημοτικής συμβούλου Αναστασίας Γκαϊδατζή

Την παραίτησή της από τις θέσεις που κατείχε στο δήμο Ορεστιάδας, αλλά και από την παράταξη του Δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη «Ορεστιάδα στην Πρώτη Γραμμά» υπέβαλε την περασμένη Πέμπτη η Αναστασία Γκαϊδατζή, διατηρώντας όμως τη θέση της στο δημοτικό συμβούλιο ως «ανεξάρτητη». Η κα Γκαϊδατζή ήταν γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗΚΕΠΑΟ) και μέλος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου.

Σε επικοινωνία της «Μ» μαζί της, η κα Γκαϊδατζή δεν θέλησε να σχολιάσει περισσότερο τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σ’ αυτή την κίνηση, ωστόσο ήδη από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook διαφαίνεται η ξεκάθαρη απόσταση που εχει πλέον με το δήμαρχο Ορεστιάδας επί προσωπικού. Αυτή, προφανώς προέκυψε μετά από τη φιλανθρωπική συναυλία με την Πέγκυ Ζήνα, στην οποία η ίδια πρωτοστάτησε, προκειμένου να αγοραστεί ειδικά διαμορφωμένο λεωφοριάκι από το Σύλλογο Μεγάλης Δοξιπάρας «Ο Αητός» και στη συνέχεια να δωριστεί στο ΚΔΑΠ μεΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. Τα όσα επακολούθησαν σχετικά με τον εκτελωνισμό του λεωφορείου αποτέλεσαν μάλλον την αφορμή που έφερε την τελική ρήξη, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλές προγενέστερες αιτίες.

Πάντως στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας την περασμένη Τρίτη, ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι θέσεις τις οποίες κατείχε μέχρι πρότινος η κα Γκαϊδατζή αναπληρώθηκαν ως εξής:

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε κατά πλειοψηφία ο Δημήτρης Τσάμογλου, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αυτόνομη Κίνηση Πολιτων – Είναι στο χέρι μας».

Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ ανέλαβε ομόφωνα η νεοεισελθούσα δημοτική σύμβουλος, αφού πρόσφατα αντικατέστησε τον – για λόγους υγείας – παρετηθέντα Πασχάλη Μπελτσίδη, Χρυστούλα  Μπαξεβανίδου Μαμαλίγκα.

Ωε μέλος στη Δημοτική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης ο αντιδήμαρχος Πάλλας Δημήτριος.