Εκδήλωση τιμής στη μνήμη των αγωνιστών Τ. Παπαγεωργίου και Γ. Καρυπίδη

Η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου ενάντια στην εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού διοργανώνει εκδήλωση μνήμης προς τιμή των αείμνηστων συναγωνιστών Τόλη Παπαγεωργίου και Γιάννη Καρυπίδη, το Σάββατο 2/10/2021 στις 18:30 στο Θερινό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Βαγγέλης Λαμπάκης, Μαρία Καδόγλου, Δάνος Σεργκελίδης και Ανέστης Στρατιάδης, για τον άνθρωπο που πρωτοενημέρωσε σχετικά με το τι σημαίνει εξόρυξη χρυσού και τις συνέπειές της στους ανθρώπους και στην φύση, τον Τόλη Παπαγεωργίου, καθώς και για τον άνθρωπο που κινηματογράφησε και έκανε γνωστό τον αγώνα στο πανελλήνιο, τον Γιάννη Καρυπίδη.

«Το κενό που αφήνουν πίσω τους οι συναγωνιστές είναι μεγάλο και καλούμαστε όλοι να το καλύψουμε τα επόμενα χρόνια που ο αγώνας μας θα περάσει σίγουρα από κρίσιμη φάση», αναφέρει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

Θα ακολουθήσει βιντεοπροβολή που παρουσιάζει τη μοναδική συμμετοχή τους στον αγώνα κατά της εξόρυξης. Η εκδήλωση θα κλείσει μουσικά με την συμμετοχή του Χρήστου και της Σοφίας Χατζοπούλου και του Φωνητικού συνόλου E-CHO του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης υπό την Διεύθυνση της Βερόνικας Σεμερτζίδου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιθεί τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την μη διάδοση της COVID19.