Εκδηλώσεις στη Θράκη από το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών

ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών διοργάνωσε σειρά δράσεων από την Τρίτη 22/6, οι οποίες συνεχίζονται τις υπόλοιπες μέρες ως εξής:

Ξάνθη: Κινητή Μονάδα Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου θα τοποθετηθεί περίπτερο στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, από τις 11:00 έως τη 13:00, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις υπηρεσίες του Οργανισμού, μέσω της διανομής έντυπου ενημερωτικού υλικού και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Το απόγευμα, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο Μονοπάτι της Ζωής του Δήμου Ξάνθης, θα λάβει χώρα διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και φύτευση λουλουδιών με την συμμετοχή του κοινού.

Κομοτηνή: Κινητή Μονάδα Αν. Μακεδονίας – Θράκης
Την Παρασκευή 25 Ιουνίου θα τοποθετηθεί ενημερωτικό περίπτερο στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής από τις 11:00 έως τη 13:00. Το απόγευμα, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί διανομή ενημερωτικού υλικού και θα λάβουν χώρα καλλιτεχνικές δραστηριότητες και βιωματικό παιχνίδι.
Την Πέμπτη 1 Ιουλίου από τις 9:00 έως τις 11:00 θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής ενημερωτική συνάντηση του προσωπικού με τους ενδιαφερόμενους κρατούμενους, με στόχο την ενημέρωση τους για το ΚΕ.Θ.Ε.Α ΚΙΒΩΤΟΣ και τη δράση του.

Ορεστιάδα: Πολυδύναμο Κέντρο Αν. Μακεδονίας – Θράκης
Την Παρασκευή 25 Ιουνίου Περίπτερο με ενημερωτικό υλικό στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, διανομή εντύπων και παράλληλες δράσεις.

Αλεξανδρούπολη: Πολυδύναμο Κέντρο Αν. Μακεδονίας – Θράκης
Το Σάββατο 26 Ιουνίου περί-πτερο με ενημερωτικό υλικό στο πάρκο «ΑΡΓΩ» με παράλληλες δημιουργικές δράσεις σε συνερ-γασία με το 1ο και 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης, την ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π. Actοίδα και την υποστήριξη του Δήμου Αλεξαν-δρούπολης.
·Το Σάββατο 26 Ιουνίου Φωταγώγηση του Δημαρχείου Αλεξανδρούπολης με το λογό-τυπο του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ και το μήνυμα της ΠΗΚΝ.
Θα απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να αναζητήσουν και να φωτογραφίσουν στιγμές, γεγονότα, αντικείμενα, συμβάντα της καθημερινής ζωής που να αποτυπώνουν την αισιόδοξη πλευρά, τις σχέσεις και τη θετική αλληλεπίδραση με ό, τι συμβαίνει γύρω μας και μας επηρεάζει ενδυναμωτικά και να ανεβάσουν τις φωτογραφίες με το μήνυμά τους και το #hastag# #eimaste_dipla_sou# στις σελίδες του Πολυδύναμου Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευ-καιρία να ενημερωθούν γύρω από θέματα της εξάρτησης, τον ρόλο της οικογένειας αλλά και για τις υπηρε-σίες του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώ-σεις και δράσεις είναι ελεύθερη.

Το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρε-σιών απεξάρτησης σε ενήλικες με προβλήματα εξαρτήσεων και τις οικογένειές τους στην περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Μο-νάδες του λειτουργούν στην Καβάλα, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστι-άδα. Ανήκει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.

Οι εκδηλώσεις σχεδιάζονται και υλοποιούνται από μέλη, εργαζό-μενους, και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ, με σεβασμό στα μέτρα προστασίας και τους σχετικούς περιορισμούς.