Εικαστική έκθεση διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα προσφυγικά βιώματα στην Ορεστιάδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εικαστική έκθεση που διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε συνεργασία με την «Άρσις» για τους Πρόσφυγες στην Ορεστιάδα, στις 20 και 21 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της πόλης.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων παρουσιάστηκαν 37 φωτογραφίες-στιγμιότυπα, από τους ίδιους τους πρόσφυγες τις οποίες παραχώρησαν στις οργανώσεις, ώστε να παρουσιαστούν στην έκθεση, 13 ζωγραφιές μάλιστα, άνηκαν σε ανήλικα προσφυγόπουλα.
Μεταξύ των φωτογραφιών τα οποία δόθηκαν όπως είπαμε από τα κινητά τους, υπήρχαν και κείμενα των προσφύγων για όλα όσα βίωσαν, τις καταστάσεις που αντιμετώπισαν και όλα αυτή την πορεία που ακολούθησαν από τη στιγμή που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, μέχρι και την ώρα που πέρασαν στην Ελλάδα.


Περίπου 300 ήταν οι επισκέπτες που βρέθηκαν στον χώρο της διήμερης έκθεσης. Παράλληλα η Ύπατη Αρμοστεία και η «Άρσις» διοργάνωσαν και την αντίστοιχη δράση και εντός του ΚΥΤ, ώστε να μπορέσουν και οι ίδιοι οι δημιουργοί και οι υπόλοιποι πρόσφυγες που φιλοξενούνται εκεί να δουν αυτή την υπέροχη έκθεση.