Εγκαίνια του μουσείου «AHEPA Relief Museum», στην Αλεξανδρούπολη

Το Σάββατο 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 στις 12:30 η AHEPA HELLAS – Περιφέρεια 25, θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ της AHEPA, «AHEPA Relief Museum», στην Αλεξανδρούπολη, οδός Μητροπολίτη Ι. Καβύρη 87 , Πρώην ΠΙΚΠΑ.

Στα εγκαίνια θα παραστούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο SUPREME GOVERNOR της AHEPA Jimmy Kokkotas, ο πρώην SUPREME GOVERNOR Γιώργος (George) Χωριάτης, συνοδευόμενοι από αξιωματούχους της AHEPA και ο Κυβερνήτης Περιφέρειας Ελλάδος (D25) Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Τον Ιούλιο του 2018 το τμήμα της ΑHEPA, Δημόκριτος HJ21, με έδρα την Αλεξανδρούπολη, τιμήθηκε με την απόφαση να φιλοξενήσει το «Global AHEPA Relief Museum», στο κτίριο του ΠΙΚΠΑ Αλεξανδρούπολης λόγω της στενής σύνδεσης της δωρεάς με την οικογένεια των ΑHEPA. Το κτίριο είχε παραδοθεί ως βοήθεια στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης πριν από 74 χρόνια, με σκοπό να στεγάσει της πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας.

Για πολλές δεκαετίες αποτέλεσε βασικό πυλώνα της υγειονομικής φροντίδας των πολιτών, ως Π.Ι.Κ.Π.Α.. Από εκείνη την ημερομηνία αποτελεί ένα εθνικό έργο της AHEPA το οποίο
αγκαλιάστηκε από την κοινότητα της AHEPA παγκοσμίως.

Το κτίριο μας παραχωρήθηκε επίσημα από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος εξ αρχής υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας του τοπικού τμήματος.

Το υφιστάμενο κτίριο αποκαταστάθηκε και συντηρήθηκε, με σκοπό στο εσωτερικό του να
δημιουργηθούν χώροι στους οποίους θα εκτίθεται η ιστορία και η συνεισφορά των AHEPA προς την Ελλάδα. Mε την ολοκλήρωση του οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του κτιρίου, τις αξίες και τις δραστηριότητες της AHEPA.

Στεκόμαστε υπερήφανοι μπροστά στην οικογένεια της AHEPA και τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης ανακοινώνοντας ότι το κτίριο έχει πλέον φτάσει στο επίπεδο να υποδεχθεί επισκέπτες σε ένα ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον ενώ αναμένεται η αποστολή του εκθεσιακού υλικού από τα διεθνή τμήματα της AHEPA.Ιωάννης Σ. Βαβίας Κωνσταντίνος Π. Βαρσάμης
Πρόεδρος Κυβερνήτης
AHEPA HJ-21 Alexandroupolis AHEPA HELLAS