Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Ελπίδα για Όλους – Μαθητές φωτογραφίζουν τον Έβρο»Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας

Στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Ελπίδα για Όλους – Μαθητές φωτογραφίζουν τον Έβρο», που πραγματοποιήθηκαν στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Νέων της Canon (Young People Programme) που εφαρμόζεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά και στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές του Γυμνασίου Σουφλίου.

Οι τριάντα έφηβοι φωτογράφοι, επί τέσσερις εβδομάδες, ενημερώθηκαν για τη δύναμη της φωτογραφίας και πώς μπορούν να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινότητα για το πρόβλημα των πυρκαγιών της Δαδιάς και την καταστροφή που έχει επέλθει στη χλωρίδα και πανίδα του τόπου.

«H νέα γενιά, η οποία είναι ευαισθητοποιημένη και με άποψη, είναι η μόνη που θα μπορέσει να ανατρέψει το άσχημο σενάριο της κλιματικής αλλαγής. Οι μαθητές του Γυμνασίου Σουφλίου χρησιμοποίησαν στο έπακρο τη δύναμη της φωτογραφίας για να μας προβληματίσουν, να μας ευαισθητοποιήσουν, ώστε να δράσουμε όλοι μαζί», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, συγχαίροντας θερμά τους νεαρούς δημιουργούς.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, η Canon Hellas, ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (O.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 και είναι επισκέψιμη καθημερινά 18:30 – 21:00.

α