Έγινε η τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Απονεμήθηκαν πτυχία σε συνολικά (196) νέους Αστυφύλακες

Τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων της 20ης εκπαιδευτικής σειράς 2016-2018, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (07/10), στην έδρα του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Παρουσία εκπροσώπων της Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, ονομάστηκαν  196 νέοι Αστυφύλακες, οι οποίοι άμεσα θα ενταχθούν στις αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο και τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Υπηρεσίας Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης κ. Νικηφόρος, ως εκπρόσωπος της Ι.Μ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες επέδωσε  η Γενικός  Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος  Ζαχαρουλα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής ΜακεδονίαςΘράκης Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης.οι Διευθυντές των Διευθύνσεων  Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κουτούζος και Αστυνομικός Διευθυντής Πασχάλης Συριτούδης, αντίστοιχα, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και Κοσμήτορες, Πρόεδροι και Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών ενώσεων προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε η Γενικός  Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος  Ζαχαρουλα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ προς τους νέους Αστυφύλακες , υπογράμμισε:

«…Εκ μέρους του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας  Αντιστράτηγου   Αριστείδη  ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ … από σήμερα σας υποδεχόμαστε στην μεγάλη  οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας μιας οικογένειας   με ήθη και αξίες.

Σας συγχαίρω  τόσο για την επιλογή, όσο και  για την ολοκλήρωση  της εκπαίδευσης σας . Το λειτούργημα που καλείστε  να εκτελέσετε έχει ως στόχο  του πολίτη  και  την κοινωνία. .Εμείς είμαστε για να υπηρετούμε  τον πολίτη με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα…»

Στις τελετές ακόμη παρέστησαν οι τοπικές, πολιτικές, δικαστικές και στρατιωτικές Αρχές, εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε., διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων και πλήθος γονέων, συγγενών και φίλων των αποφοιτησάντων νέων Αστυφυλάκων.

Από τον Διοικητή  του  Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου  Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ Κωνσταντίνο ΒΛΑΧΟ  αναγνώσθηκε η  Ημερήσια Διαταγή , με την  οποία δόθηκαν συμβουλές και παραινέσεις προς τους νέους Αστυφύλακες τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τη δυσκολία του έργου που τους ανατίθεται, καθώς οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των πολιτών από την Αστυνομία συνεχώς αυξάνονται και την υποχρέωση τους να διατηρήσουν στη νέα τους πορεία, την ηθική, την εντιμότητα, την αποφασιστικότητα και το θάρρος και του προέτρεψε να βιώνουν   καθημερινά το περιεχόμενο του εμβλήματος της Σχολής μας,

<< ΟΥΚ ΕΩΜΕΝ ΑΡΧΕΙΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟΝ>>

( Δεν επιτρέπουμε να εξουσιάζει ο άνθρωπος,  αλλά ο Νόμος).

Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και είναι Ανωτέρα Σχολή υπερδιετούς κύκλου σπουδών.

Η φοίτηση των Δοκίμων Αστυφυλάκων στη Σχολή διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα και χωρίζεται σε τρία (3) εκπαιδευτικά έτη.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και να προσφέρουν τα μέγιστα στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.