Έγινε χθες η πρώτη Ανοιχτή Συνέλευση μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αποχής λόγω πανδημίας

Η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών «Είναι στο Χέρι μας» πραγματοποίησε την πρώτη της ανοιχτή συνέλευση μετά την έναρξη της πανδημίας, χθες Τετάρτη 22 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα στην Ορεστιάδα.» με ιδιαίτερα ικανοποιητική συμμετοχή πολιτών.

Ο επικεφαλής της Κίνησης, Σάκης Παπανδρέου, έκανε έναν απολογισμό της παρουσίας της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο και άσκησε σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή χαρακτηρίζοντάς την «απούσα» από σημαντικά και καίρια ζητήματα που αφορούν το δήμο. «Ο δήμαρχος ήταν “παρών” μόνον όταν επρόκειτο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της κλειστής παρέας του», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης (Σάκη Κυργιάννη, Ηλία Αγγελακούδη και Φώτη Χαντζή) και από τους συμμετέχοντες στη συνέλευση.

Η ανοιχτή συνέλευση έδωσε σύνθημα επανασύνταξης με ορίζοντα τις επόμενες δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023, χωρίς να αποκλείει και «άνοιγμα» σε συνεργασίες που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν ένα διευρυμένο σχήμα που θα εκφράζει τον προοδευτικό κόσμο και θα διαμορφώσει συνθήκες διεκδίκησης του δήμου.Η ανοιχτή συνέλευση θα επανέλθει από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να δρομολογήσει τις επόμενες κινήσεις της, με δεδομένη την κοινή διαπίστωση των μελών της, ότι η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών «Είναι στο χέρι μας» έχει αναδειχτεί και αποτελεί ουσιαστική και δυναμική αυτοδιοικητική παράταξη και σημαντική μελλοντική παρακαταθήκη για ένα δήμο των δημοτών και όχι των συμφερόντων.