Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Έβρου Φάνης Δημοσχάκης

Έφυγε την Κυριακή 14 Απριλίου από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο πρώην βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Θεοφάνης Δημοσχάκης.

Ο εκλιπών ήταν θείος του σημερινού βουλευτή Έβρου της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη.

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη τον πρώην βουλευτή του κόμματος, Θεοφάνη Δημοσχάκη… Υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια τόσο την ιδιαίτερη πατρίδα του και τους συμπολίτες του, όσο και την Παράταξη… Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα για την απώλεια του Θεοφάνη Δημοσχάκη.

Σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άνθρωποι από το συγγενικό του περιβάλλον που βρίσκονταν κοντά του αναφέρουν ότι «θα τον θυμούνται πάντα για την μεγαλοψυχία και την ανιδιοτέλεια που τον χαρακτήριζε καθώς και για την αγάπη και την προσφορά του στον συνάνθρωπο».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 16 Απριλίου στις 11:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη γενέτειρα του, το Ισαάκιο Διδυμοτείχου.

Ο Θεοφάνης Δημοσχάκης γεννήθηκε στο Ισαάκιο Διδυμοτείχου το 1944. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Βερολίνο και ήταν δικηγόρος.

Υπήρξε μέλος της Νεολαίας της ΕΡΕ και μεταδικτατορικά διατέλεσε στέλεχος και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου της ΝΔ. Εκλέχθηκε βουλευτής Έβρου με τη ΝΔ συνολικά πέντε φορές στο χρονικό διάστημα από το 1989 μέχρι το 2004. Ήταν υποψήφιος Υπερνομάρχης Ροδόπης – Έβρου το 1994.

Θερμά συλλυπητήρια σε συγγενείς και φίλους του.