Έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Πετρέσης-Θλίψη στην εκπαιδευτική και τοπική κοινότητα

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Κυριάκος Πετρέσης μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατο ασθένεια. Ο Κυριάκος Πετρέσης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την τοπική κοινωνία. Υπηρέτησε χρόνια στην εκπαίδευση ως καθηγητής και διευθυντής του Γ.ΕΛ. Ν. Βύσσας και του 2ου Γ.Ε.Λ. Ν. Ορεστιάδος, ενώ ήταν και σημαντικά ενεργός στα συνδικαλιστικά δρώμενα. Υπηρέτησε και ως μέλος του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Ν.Ορεστιάδος έως το 1998.

Αναλυτικά η συλλυπητήρια επιστολή της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου για τον εκλιπόντα συνταξιούχο συνάδελφο τους και μέλος του συλλόγου:

Η σημερινή ημέρα είναι για όλους τους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας πολύ βαριά.

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του συνταξιούχου συναδέλφου μας Πετρέση Κυριάκου, ο οποίος απεβίωσε μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατο ασθένεια.Ο Κυριάκος υπηρέτησε στην εκπαίδευση από το τέλος της δεκαετίας του ’70 ως απλός καθηγητής, διευθυντής του Γ.ΕΛ. Ν. Βύσσας, διευθυντής του 2ου Γ.Ε.Λ. Ν. Ορεστιάδος και στο τέλος της εκπαιδευτικής του θητείας ως προϊστάμενος του Γραφείου Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ορεστιάδος.

Μετείχε ενεργά και στα συνδικαλιστικά δρώμενα του κλάδου μας για μια 8ετία από τις θέσεις: του μέλους του Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, του Οργανωτικού Γραμματέα, του Γενικού Γραμματέα και του Προέδρου. Ο Κυριάκος υπηρέτησε και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως μέλος του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Ν.Ορεστιάδος έως το 1998. Ο εκλιπών ήταν εξαιρετικά αγαπητός σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία της ακριτικής μας περιοχής. Όλοι οι συνάδελφοι που εργαστήκαμε μαζί του, όλοι όσοι τον γνώρισαν, οι φίλοι και οι μαθητές του, θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό.

Η σορός του εκλιπόντος συναδέλφου μας θα βρίσκεται στις 12μ. σήμερα Σάββατο στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου Οινόης Ν.Ορεστιάδος, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 13.00.

Το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου, εκπροσωπώντας όλους τους συναδέλφους, θα παρίσταται στην εξόδιο ακολουθία και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κυριάκου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

ΚΑΛΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΥΡΙΑΚΟ!

Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ