«Έφυγε» από τη ζωή η Όλγα Γκιούρδα

Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έβρου: «Αποχαιρετούμε με θλίψη και βαθύ σεβασμό την αγωνίστρια της Αριστεράς Ολγα Γκιούρδα»

Αποχαιρετά με θλίψη η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ την Όλγα Γκιούρδα μια γυναίκα που άφησε το δικό της στίγμα στην κοινωνική ζωή του τόπου. Εργάστηκε ως λογίστρια και ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό. Επι σειρά εκλογικών αναμετρήσεων υποψήφια δημοτική σύμβουλος και με τον Συνασπισμό για το ελληνικό κοινοβούλιο.

Όσοι την γνώριζαν, έβλεπαν στο πρόσωπό της μια μαχήτρια της ζωής κι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματά της ήταν το θάρρος να λέει την γνώμη της.

Η Όλγα Γκιούρδα απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών και η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έβρου:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έβρου με οδύνη και σεβασμό, αποχαιρετά την εμβληματική φυσιογνωμία της Αριστεράς, την αιώνια αγωνίστρια και μέλος του κόμματος, συντρόφισσα Όλγα Γκιούρδα.

Η Όλγα Γκιούρδα έφυγε σε ηλικία 92 ετών και αν μια λέξη την συνοδεύει πάντα αυτή θα είναι η λέξη αγωνίστρια.  Αγωνίστρια από τα μαθητικά της χρόνια , συμμετείχε στους αγώνες για την απελευθέρωση των Φερών από τους Γερμανούς κατακτητές, μέχρι και στις εκλογές του 2019 που έδωσε τη μάχη πάντα για την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, διακινώντας ψηφοδέλτια.

Στη διάρκεια της ζωής της γνώρισε διώξεις και διακρίσεις όπως όλοι οι αριστεροί, αλλά το ηθικό της και ο αγωνιστικός της χαρακτήρας δεν κάμφθηκαν ποτέ. Παρούσα και ενεργή πάντα και στα τοπικά ζητήματα της Αλεξανδρούπολης, συμμετείχε ενεργά ως εκλεγμένη στα δημοτικά συμβούλια με προτάσεις και κριτικές παρατηρήσεις.

Συμμετείχε επίσης στα εθνικά ψηφοδέλτια του Συνασπισμού ως υποψήφια για το ελληνικό κοινοβούλιο.  Αφοσιώθηκε στον αγώνα για την απελευθέρωση των γυναικών και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας.

Οι λέξεις Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Ισότητα, Άνθρωπος, για την Όλγα δεν αποτελούσαν απλά λέξεις ή έννοιες αλλά την ίδια της τη ζωή!

Όλες και όλοι εμείς που γνωρίσαμε και συναντηθήκαμε με την Όλγα θα τη θυμόμαστε  πάντα με ένα κόκκινο γαρύφαλο και την Αυγή στο χέρι, με δυναμικό και αιχμηρό λόγο υπέρ της αριστεράς, του καθημερινού αγώνα που όλοι έπρεπε να δίνουμε και θα την έχουμε ως πρότυπο για τους μελλοντικούς μας αγώνες.

Καλό σου ταξίδι συντρόφισσα Όλγα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.