Δύο ημέρες την εβδομάδα εν είδει «κινητού» υποκαταστήματος θα λειτουργεί τελικά η Πειραιώς στα Δίκαια

Β. Μαυρίδης: Δεν πανηγυρίζουμε, είναι μία μικρή, ελάχιστη νίκη της τοπικής κοινωνίας

– Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου: Οι μεσοβέζικες αποφάσεις της Διοίκησης δεν μας βρίσκουν σύμφωνους

Με νέο τρόπο λειτουργίας θα παραμείνει τελικά η Τράπεζα Πειραιώς στα Δίκαια του δήμου Ορεστιάδας, όπως ενημέρωση ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης τους πολίτες με έκτακτη συνέντευξη τύπου την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι. Σύμφωνα  με την ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος από τα διοικητικά στελέχη της Τράπεζας, αποφασίστηκε ότι το υποκατάστημα δεν θα κλείσει εντελώς, αλλά θα λειτουργεί ως “κινητό κατάστημα”, δύο ημέρες την εβδομάδα με πλήρες ωράριο, στον ίδιο χώρο και αυτό πρόκειται να συμβεί μετά τις 18 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Μαυρίδης στις δηλώσεις του ανέφερε: “Δεν πανηγυρίζουμε, είναι μία μικρή, ελάχιστη νίκη της τοπικής κοινωνίας. Εκτιμούμε ότι θα προστεθεί σύντομα, τουλάχιστον άλλη μία ημέρα λειτουργίας του υποκαταστήματος. Παράλληλα, εν όψει αναδιάρθρωσης της μετοχικής σύνθεσης της Πειραιώς και μεγαλύτερης συμμετοχής, σε αυτήν, του Ελληνικού Δημοσίου, θα μπορεί να γίνει μία διαφορετική συζήτηση μεταξύ τοπικής κοινωνίας και κυβέρνησης επί της διεκδίκησης να επαναλειτουργήσει πλήρως το υποκατάστημα των Δικαίων”. Ο δήμαρχος εμφανίστηκε “μερικώς ικανοποιημένος” από την εξέλιξη και υπογράμμισε πως άλλαξαν μόνον για την περίπτωση του υποκαταστήματος των Δικαίων οι σχεδιασμοί οριστικής παύσης λειτουργίας, αφού όπως είπε, “Δεν έχει γίνει γνωστή αντίστοιχη απόφαση για τα περισσότερα από 50 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα, που είτε έχουν ήδη κλείσει είτε θα κλείσουν σε λίγες ημέρες. Τα ισχυρά επιχειρήματα που διατυπώθηκαν από όλους, οι προσπάθειες που έγιναν από το σύνολο των θεσμικών φορέων, των συλλογικοτήτων και των πολιτών και η καλή συνεργασία με την Τράπεζα, οδήγησαν στην ανάκληση της αρχικής απόφασης”.

Ωστόσο, επισήμανε πως “παραμένει κοινή στόχευση η συνεχής και πλήρης λειτουργία του υποκαταστήματος” κάτι, που όπως είπε, θα επιδιωχθεί και στη συνέχεια. Τέλος, η διοίκηση της Τράπεζας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουν κανονικά να λειτουργούν και τα 8 ΑΤΜ που διατηρεί εντός της γεωγραφικής επικράτειας του δήμου Ορεστιάδας.

Τέλος, υπενθύμισε ότι στη συνεδρίαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας την Τρίτη 1/12 αποφασίστηκε ομόφωνα η συμπαράσταση στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου για το πρόστιμο των 3000 ευρώ που του επιβλήθηκε. Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε: «Τη συμπαράσταση στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, για το εξοντωτικό πρόστιμο ύψους τριών χιλιάδων ευρώ (3.000€), που του επιβλήθηκε κατά την παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια, και απαιτεί την άμεση διαγραφή του προστίμου καταδικάζοντας απερίφραστα κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των διεκδικήσεων του αγροτικού κόσμου της περιοχής, καθώς και την συνέχιση της λειτουργίας του τραπεζικού υποκαταστήματος στα Δίκαια».

 

Στο πρώτο του σχόλιο ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου για τη νέα απόφαση  της «ΠΕΙΡΑΙΩΣ»  σχετική με  τη λειτουργία του Υποκαταστήματος στα Δίκαια αναφέρει τα εξής:

Η νέα απόφαση – υπαναχώρηση της Διοίκησης της τράπεζας «Πειραιώς» να μην κλείσει τελικά το υποκατάστημα στα Δίκαια αλλά να λειτουργεί δύο μέρες την εβδομάδα ήταν μια μικρή νίκη όλων εκείνων, και μεταξύ αυτών και του Συλλόγου μας, που σήκωσαν φωνή διαμαρτυρίας ενάντια  στο κλείσιμο του υποκαταστήματος και στην ερήμωση του Τριγώνου.

Όμως τώρα χρειάζεται από όλους μας επαγρύπνηση. Δεν αποκλείεται να είναι ένας προσωρινός ελιγμός της Διοίκησης της Τράπεζας για να κατευνάσει την οργή όλων των κατοίκων του Τριγώνου.

Οι μεσοβέζικες αποφάσεις της Διοίκησης δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε την παραμονή και την πενθήμερη λειτουργία του υποκαταστήματος στα Δίκαια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του Τριγώνου.