Δύο εστίες φωτιάς κατέσβεσε η πυροσβεστική χθες στον Έβρο

Φωτιές ξέσπασαν σε αγροτικές εκτάσεις του Λαγού και της Ν. Χιλής Σε πορτοκαλί συναγερμό τίθενται οκτώ περιοχές της χώρας την Πέμπτη

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική σήμερα το μεσημέρι λόγω φωτιάς που ξέσπασε σε δύο περιοχές του Έβρου

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην περιοχή Λαγός Διδυμοτείχου το μεσημέρι της Τετάρτης. Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες, με 9 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Παράλληλα, υπήρξε συνδρομή από μηχάνημα έργου και υδροφόρα των Ένοπλων Δυνάμεων.

Η φωτιά προκλήθηκε από σπινθήρα θεριζοαλωνιστικής μηχανής κατά την ώρα του αλωνίσματος και επεκτάθηκε σε 50 στρέμματα αθέριστων σιτηρών τα οποία έκαψε ολοσχερώς, αφήνοντας πίσω αποκαϊδια.

Παράλληλα την ίδια ώρα περίπου φωτιά εκδηλώθηκε και στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νέας Χιλής, βόρεια του κεντρικού δρόμου, σε γεωργική έκταση.

Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς 3 οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ συνολικά επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 Α/Φ. Η φωτιά τελικά περιορίστηκε άμεσα. Ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής η αιτία που ξέσπασαν η συγκεκριμένη φωτιά.

Και σήμερα Πέμπτη, σε πορτοκαλί συναγερμό τίθενται οκτώ περιοχές της χώρας, ενώ υψηλός καταγράφεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σε πολλές άλλες περιοχές.