Δράσεις του Συλλόγου «ΣυνεχίΖΩ» Έβρου για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού όπως το προβλέπει ο μήνας Οκτώβριος

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου “ΣυνεχίΖΩ” στα πλαίσια των εκδηλώσεών του για το μήνα Οκτώβριο που είναι ο παγκόσμιος μήνας έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργανώνει διάφορες δράσεις με επίκεντρο την ενημέρωση των γυναικών!

Αναλυτικά οι δράσεις του συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου “ΣυνεχίΖΩ”:

  • To Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου “ΣυνεχίΖΩ” θα βρεθεί το πρωί στην πράσινη λαϊκή για να ενημερώσει τους πολίτες.
  • Το απόγευμα της 16ης Οκτωβρίου, ώρες 6:30-8:30 ο σύλλογος με την κινητή μονάδα έγκαιρης διάγνωσης γυναικολογικού ελέγχου θα βρίσκεται στο σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων, όπου θα γίνεται υπέρηχος και τεστ ΠΑΠ, με τον γιατρό κ.Παναγιώτη Νικολάου.
  • Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 από τις 10:30- 13:00,  ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου “ΣυνεχίΖΩ” θα βρίσκεται μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης για να μοιράσει έντυπο υλικό για τον καρκίνο του μαστού και θα δίνει και τα “γνωστά” ροζ κορδελάκια.
  • Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, ώρες 6:30-8:30 η γιατρός κ. Νικολέττα Κουτλάκη θα αναλάβει τον γυναικολογικό έλεγχο των γυναικών στο σύλλογο Κυρίων και Δεσποινίδων.
  • Το βράδυ του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου θα φωταγωγηθεί με ροζ χρώμα ο σύλλογος Κυρίων και Δεσποινίδων με αφορμή τα 100 χρόνια λειτουργίας του.
  • Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου το πρωί η κινητή μονάδα του συλλόγου θα βρίσκεται στο σύλλογο Κυρίων και Δεσποινίδων από τις 10:30 έως τις 12:30 και θα γίνεται εξέταση μαστού, με τον γιατρό κ.Δημήτρη Καραμανίδη.
  • Σε όλο αυτό το διάστημα ενημέρωσης στο ΠΓΝΑ, οι μαίες του νοσοκομείου, σε συνεργασία με το σύλλογο, θα μοιράσουν υλικό ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και θα ενημερώνουν τις γυναίκες στο χώρο του κυλικείου.

Για όλες τις παραπάνω εξετάσεις χρειάζεται να κλείσετε ραντεβού στο τηλέφωνο 6951936100 κ. Φοίβη Μιχαηλίδου, για να προγραμματιστούν τα ραντεβού και να μην υπάρχει συνωστισμός λόγω της πανδημίας του covid-19.

Να τονίσουμε πως για φέτος το κεντρικό σύνθημα για το μήνα Οκτώβριο είναι “Τι λες;Σε προσέχεις;” Πρόκειται για δύο ερωτήσεις οι οποίες έχουν στόχο να υπενθυμίσουν στις γυναίκες ότι πρέπει να προσέχουν τον εαυτό τους και κυρίως την υγεία τους.