ΔΠΘ: Έληξε η κατάληψη στην Πρυτανεία

Σύμφωνα με τους φοιτητές, η κινητοποίηση αυτή «εξυπηρέτησε τον αρχικό της σκοπό», ενώ σημειώνουν πως «θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να κλιμακώνουμε τις δράσεις μας»

Τη λήξη της κατάληψης της Πρυτανείας του ΔΠΘ ανακοίνωσαν χθες οι φοιτητές, οι οποίοι την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου πήραν την εν λόγω απόφαση με αφορμή την αναστολή της δωρεάν μετακίνησης σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη.

«Οι λόγοι για τους οποίους προχωρήσαμε σε αυτή τη δράση είναι αφενός για να ασκήσουμε πίεση στην Πρυτανεία η οποία εφαρμόζει τη διάλυση της δημόσιας παιδείας και κατ’ επέκταση το πετσόκομμα των φοιτητικών παροχών, το οποίο βλέπουμε και μέσα από την κατάργηση της δωρεάν μετακίνησης.

Αφετέρου, για να επικοινωνηθεί σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες η προσπάθεια διεκδίκησης της δωρεάν μετακίνησης από και προς τις σχολές. Φυσικά, δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι η κίνηση αυτή θα οδηγήσει στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας ωστόσο, αποτελεί ένα πρώτο βήμα που θα δώσει ένα σινιάλο ανυποχώρητου αγώνα ο οποίος επιδιώκουμε να είναι νικηφόρος», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελευθεριακό Σχήμα Σχολών Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, η κινητοποίηση αυτή «εξυπηρέτησε τον αρχικό της σκοπό», ενώ σημειώνουν πως «θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να κλιμακώνουμε τις δράσεις μας».

Το Ελευθεριακό Σχήμα Σχολών Κομοτηνής τονίζει πως «Ο αγώνας τώρα ξεκίνησε» και καλεί «τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συλλογικοποιήσουν τις αντιστάσεις τους συγκροτώντας πρωτοβουλίες, κάνοντας παρεμβάσεις για την εξασφάλιση των δωρεάν μετακινήσεων από και προς τις σχολές, μαζικοποιώντας τις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων τους, παίρνοντας αγωνιστικές αποφάσεις και προχωρώντας σε μαχητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις.»