Δωρεάν rapid test στον Ποιμενικό- Αλλαγή στον τόπο διεξαγωγής δειγματοληπτικών ελέγχων στην Ορεστιάδα

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ)  του ΕΟΔΥ, τον Δήμο  Διδυμοτείχου και την Τοπική Κοινότητα Ποιμενικού, διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορωνοϊό.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί:

Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, ώρες 11:00΄ έως 13:00 στο χώρο του Ιατρείου, στην Τοπική Κοινότητα Ποιμενικού.

 Επιπλέον, ενημερώνουμε το κοινό ότι η καθιερωμένη εβδομαδιαία δράση δειγματοληψίας ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της Covid-19(rapid test), που έως τώρα πραγματοποιούνταν κάθε Τετάρτη στην πλατεία Δασίου του Δήμου Ορεστιάδας, στο εξής θα πραγματοποιείται στο Διασυνοριακό Κέντρο (πρώην Δασαρχείο) κατά τις ώρες 10:00 έως 13:00.

Οι  πολίτες θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Τα θετικά κρούσματα στον ιό θα ενημερώνονται  μέσω τηλεφώνου.

Οι παρούσες δράσεις έχουν στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.