Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021: 137 συνολικά διορισμοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια στον Έβρο

Έκατόν τριάντα επτά (137) καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς περιλαμβάνει για τον Έβρο η λίστα ονομάτων των 9.535 εκπαιδευτικών, που ανάρτησε εχθές το υπουργείο Παιδείας, για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Από τους 137 που διορίζονται στον Έβρο, οι 71 θα υπηρετήσουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και οι 66 στη δευτεροβάθμια.

Ειδικότερα, σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού τοποθετούνται 39 δάσκαλοι, 19 νηπιαγωγοί, 6 εκπαιδευτικοί αγγλικών, 5 καλλιτεχνικών και 2 του κλάδου μουσικής.

Σε γυμνάσια και λύκεια διορίζονται 24 μαθηματικοί, 21 φιλόλογοι, 6 χημικοί, 5 βιολόγοι, 2 γεωλόγοι, 6 καθηγητές αγγλικής γλώσσας, ένας του κλάδου κοινωνικών επιστημών και ένας του κλάδου μουσικής. Να σημειωθεί ότι από τους εκπαιδευτικούς που θα τοποθετηθούν σε σχολεία του Έβρου, τρεις δάσκαλοι, ένας φιλόλογος και ένας μαθηματικός διορίζονται σε μονάδες της Σαμοθράκης.

Οι 137 νέοι μόνιμοι θα παρουσιαστούν αρχές Σεπτεμβρίου στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νομού και θα ακολουθήσει η διαδικασία τοποθέτησής τους σε συγκεκριμένα σχολεία. Παράλληλα, με εννέα μόνιμους εκπαιδευτικούς ενισχύεται το Μουσικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης.

Τα ονόματά τους αναρτήθηκαν επίσης εχθές, σε ξεχωριστή λίστα του υπουργείου Παιδείας, η οποία περιελάμβανε 451 εκπαιδευτικούς διαφόρων μουσικών ειδικεύσεων, που τοποθετούνται σε μουσικά σχολεία της χώρας. Για της Αλεξανδρούπολης, οι μουσικές ειδικεύσεις αφορούν στη Βυζαντινή Μουσική, το βιολί, την κλασική κιθάρα, το πιάνο, το φλάουτο, το ακορντεόν, το μπουζούκι (τρίχορδο), το λαούτο και τη διεύθυνση χορωδίας.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι μόνιμοι διορισμοί άλλων 1521 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τριάντα κλάδων/ειδικοτήτων.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας