Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας:Με ενδεικτικό αντίτιμο η έναρξη λειτουργίας του εκθεσιακού χώρου του Ιδρύματος Ευγενίδου στο πρώην Δημοτικό Καστανεών

Έπειτα από την συζήτηση που είχε ξανά γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο υπερψηφίστηκε η ενδεικτική επιβολή αντίτιμου εισόδου για τον εκθεσιακό χώρο που πρόκειται να εγκαινιαστεί στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Καστανεών με εκθέματα από το Ευγενίδου Ίδρυμα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Ν. Ορεστιάδας κ. Μαυρίδη Βασίλη, είναι υποχρεωτικό να καταβάλλεται κάποιο ενδεικτικό κόστος, ώστε τα εκθέματα καθώς και ο χώρος όπου θα στεγαστούν να έχουν το ανάλογο κύρος. Παρόλα αυτά το αντίτιμο θα είναι πολύ μικρό ώστε να μην είναι ανασταλτικός ο λόγος επίσκεψης εκεί, είτε των σχολείων, είτε των πολιτών μεμονωμένα, συλλόγων, ενηλίκων κλπ. Επίσης τόνισε ο δήμαρχος ότι αυτή η ενέργεια θα γίνει για λόγους βιωσιμότητας και δεσμεύτηκε για εξεύρεση νέων πόρων κρατικών ή ιδιωτικών επιχορηγήσεων, για να μπορέσουν να καλυφθούν κάποια λειτουργικά κόστη και να μπορέσει να καταργηθεί το εισιτήριο. Επίσης εξέφρασε την επιθυμία του Ιδρύματος για δημιουργία κάποιου καφέ καθώς και ένα κατάστημα αναμνηστικών στον περιβάλλοντα χώρο.

Οι παρατάξεις αν και αντίθετες και με πολλές επιφυλάξεις, στηρίζοντας την άποψη τους στο ότι η συγκεκριμένη έκθεση θα έπρεπε να είναι δωρεάν όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα ειδικά εφόσον είναι μία δωρεά- χορηγία του Ευγενίδου Ιδρύματος, συμφώνησαν για την επιβολή εισιτηρίου με την προϋπόθεση να μην υπάρχει αυτή η επιβάρυνση στα σχολεία καθώς και τους κατοίκους της περιοχής, έστω μέχρι να γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης.

Οι τιμές που ανακοινώθηκαν για το εισιτήριο είναι 3 ευρώ για μαθητές και 2 ευρώ εφόσον οι κατηγορίες αυτές επισκέπτονται το Μουσείο ομαδικά. 4 ευρώ για συλλόγους και γκρουπ, στα 5 ευρώ το εισιτήριο ενηλίκων και τέλος ελεύθερη θα είναι η είσοδος για ΑμεΑ και παιδιά κάτω των 6 ετών, ενώ θα υπάρχει και οικογενειακό που θα κοστίζει 12 ευρώ.