Δήμοι Ορεστιάδας-Διδυμοτείχου: Τι έβγαλαν οι κληρώσεις των ισοψηφούντων

Σαράντα κληρώσεις ισοψηφούντων από τους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης 26/10 στο Πρωτοδικείο Ορεστάδας.

Οι επτά περιπτώσεις αφορούσαν ισοψηφούντες και των δύο παρατάξεων του δήμου Διδυμοτείχου, και ήταν “τυπικές”, δεδομένου ότι σε δύο από αυτές συμμετείχαν υποψήφιοι σύμβουλοι (Δερμεντζόγλου-Γραμμενίδου και Κισσούδης-Γιαγκτζίδης) του κ. Χατζηγιάννογλου, που ούτως ή άλλως έχουν εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο και η σειρά κατάταξής τους από την κλήρωση δεν θα ανέτρεπε την εκλογή τους.

Οι υπόλοιπες πέντε περιπτώσεις αφορούσαν υποψηφίους που δεν κατέλαβαν έδρα στο δημοτικό ή σε τοπικό συμβούλιο, έπρεπε ωστόσο να γίνει κλήρωση για να προκύψει η επίσημη σειρά με την οποία θα αναγραφούν τα ονόματά τους στην απόφαση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

33 κληρώσεις για τον δήμο Ορεστιάδας, οι δύο “έβγαλαν” τους πρόεδρους τοπικών συμβουλίων

Όσον αφορά τον δήμο Ορεστιάδας, οι κληρώσεις μεταξύ ισοψηφούντων ήταν συνολικά 33 και αφορούσαν περιπτώσεις από όλους τους συνδυασμούς που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές. Ουσιαστικές, ωστόσο, ήταν μόνον οι τρεις (Φτελιά, Χανδράς, Άρζος), καθώς από αυτές κρίνονταν έδρες τοπικών συμβουλίων και θέσεις προέδρων.

Στην περίπτωση της Φτελιάς, η κλήρωση έγινε για την 3η έδρα του τοπικού συμβουλίου, και την κέρδισε η παράταξη του Βασίλη Μαυρίδη.

Στην περίπτωση του Χανδρά, η κλήρωση έγινε για την “προεδρική” έδρα και την κέρδισε η παράταξη του Διαμαντή Παπαδόπουλου, με τη Μαρία Βαρδίμη.

Τέλος, στην περίπτωση του Άρζου, η κλήρωση έγινε μεταξύ των δύο ισοψηφούντων της παράταξης Μαυρίδη (Στράτου Παρασχίδη και Απόστολου Ράμμου), με τον Στράτο Παρασχίδη να κερδίζει την “προεδρική” έδρα της κοινότητας.

Οι υπόλοιπες 30 κληρώσεις ήταν για το “τυπικό”, αφού επρόκειτο για ισοψηφούντες υποψηφίους που δεν καταλαμβάνουν έδρα, έπρεπε όμως να υπάρχει η επίσημη σειρά κατάταξής τους, όπως αυτή θα αναγραφεί στην απόφαση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, έγιναν κληρώσεις και για υποψηφίους που δεν πήραν καμία ψήφο.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου