Δημιουργία Παραρτήματος ΑμεΑ στο Διδυμοτείχο

Οι Εθελοντές Ενεργοί Πολίτες σε συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογο ατόμων με αναπηρία Ν. Έβρου προχωρήσαν στην δημιουργία παραρτήματος Διδυμοτείχου για ΑΜΕΑ. Ένα χρόνιο αίτημα των συμπολιτών μας ΑΜΕΑ, επιτακτικής και σημαντικότατης ανάγκης.

Σκοπός τους είναι να εξυπηρετούνται οι πολίτες του Διδυμοτείχου και της περιφέρειας άμεσα και τοπικά, για όλα τους τα θέματα και τις εξελίξεις που τους αφορούν, καθώς και να ενημερώνονται άρτια και καταρτισμένα για τα δικαιώματα τους. Επίσης θα προβαίνει σε διεκδικήσεις για τα προβλήματα που έχουν τα μέλη της περιοχής μας, όσον αφόρα την διαβίωση τους στην περιοχή. Επιπροσθέτως μέλημα μας είναι η δημιουργία ομάδων ΑΜΕΑ όπως αθλητικών και άλλων τμημάτων.

Η συμφωνία επισφραγίστηκε με την παράδοση μιας μπλούζας του Μόμτσου Ανδρέα, Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΑΜΕΑ, με την επιγραφή «Η αναπηρία είναι τρόπος ζωής και όχι ντροπής».

Η τριμελής αρχική επιτροπή θα αποτελείται από τους εθελοντές μέλη του συλλόγου Μόμτσος Ανδρέας, Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΑΜΕΑ, Φυδανάκης Παναγιώτης, νομικός, Τσολακίδης Παρασκευάς, νομικός,.

 Το Δ.Σ. του Νομαρχιακού Συλλόγου ατόμων με αναπηρία Ν. Έβρου με τον Πρόεδρο της κ. Ευθυμιάδη Κώστα και η επιτροπή του παραρτήματος συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Διδυμότειχου κ. Ρωμύλο Χατζήγιαννογλου, όπου τον ενημέρωσαν για την δημιουργία και την λειτουργία του νέου φορέα. Στην συνέχεια συζητήθηκε η στέγαση του και ο Δήμαρχος συμφώνησε να παραχωρήσει ένα γραφείο στο κτήριο της δημαρχείας, που θα παραδοθεί μετά τις ανάλογες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν.

Ευελπιστούμε να ευοδώσουν οι ενέργειες για να είναι χρηστικοί και ωφέλιμοι για τους συνάνθρωπους ΑΜΕΑ και τις οικογένειες τους, του τόπου μας.