Δήλωση Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στην Θράκη

Ιδιαίτερα θορυβημένος από την εκλογική επιτυχία του Κόμματος Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας (ΚΙΕΦ ή DEB) στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, δηλώνει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος. Ο κ. Άνθιμος καλεί όλους να αναλάβουν δράση, συνδυάζοντας την επιτυχία του ΚΙΕΦ με την τουρκική προκλητικότητα, λέγοντας τα εξής:

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Θράκη, που φαίνεται ότι δεν στόχευσε στις Βρυξέλλες αλλά σε εθνικιστικούς στόχους, χρειάζεται πλέον να μας προβληματίσει σοβαρά.

Η αφίσα του ΚΙΕΦ δικαιώθηκε, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής Πολιτείας και της Κοινωνίας, από δεκαετίες, να ενσωματώσει σύνολο τον θρακικό πληθυσμό στον ελληνικό και ευρωπαϊκό κορμό.

Έτσι το εκλογικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την τακτική της γείτονος να εμμένει στον Αναθεωρητισμό της, να διατηρεί το cassus belli και να εμπνέεται από μια «Γαλάζια Πατρίδα», επιβάλλει, χωρίς στουθοκαμηλισμούς πια, να δούμε όλα τα θέματα της περιοχής μας εξυπαρχής και από άλλη οπτική γωνία. Και όπως είπε ο ποιητής «…και όχι αυταπάτες προπαντός»!