Δηλώσεις Θεοδωρικάκου για την επέκταση του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου και τις κινητοποιήσεις

Στην Κομοτηνή βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να παραστεί στην έναρξη της εκπαίδευσης των 400 προσκληθέντων Ειδικών Φρουρών για στελέχωση και φύλαξη των Πανεπιστημιακών τμημάτων, ο οποίος προχώρησε σε δηλώσεις.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο πρόβλημα που απασχολεί τον Βόρειο Έβρο τις τελευταίες μέρες σχετικά με την επέκταση των υφιστάμενων δομών ΚΥΤ- ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Σχετικά με τα επεισόδεια που γίνονται στον Β. Έβρο και συγκεκριμένα στο ΚΥΤ – ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου , ο κ . Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε, ” Τα έχουμε ξακαθαρίσει εδώ και βδομάδες. Το μήνυμα που στέλνω στους φίλους του Βορείου Έβρου, είναι η δέσμευση μας την οποία επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι το ΠΡΟΚΕΚΑ εξυγχρονίζεται γιατί είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει αυτό, δε θα υπερβαίνει ποτέ τον αρχικό αριθμό των 375 ανθρώπων όπως είχε δεσμευτεί κατά το παρελθόν η κυβερνητική εκπρόσωπος της κυβέρνησής μας. Είναι σαφέστατό ότι όλο αυτό το θέμα το διαχειριζόμαστε σε πολύ στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση , σε απόλυτη ενότητα με το λαό και νομίζω ότι έτσι θα πορευτούμε πάρα πολύ αποτελεσματικά για το καλό της περιοχής και για την ασφάλεια των συνόρων της χώρας, που είναι προϋπόθεση για τη συνολική ασφάλεια της πατρίδος. “