Δηλώσεις Χ. Τοκαμάνη για την αποχή της παράταξης του από την εκλογή Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου

Την ξεκάθαρη θέση του εκφράζει ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου Χρήστος Τοκαμάνης, σχετικά με την απουσία του ιδίου καθώς και μελών της παραταξής του “ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου δημοτικού συμβουλίου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τοκαμάνη:

Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται μια μαύρη προπαγάνδα από τον κύριο Χατζηγιάννογλου και μερικούς συμβούλους του εις βάρος της παράταξης μας, σχετικά με τις δημαιρεσίες στο Δήμο Διδυμοτείχου, θεωρήσαμε σωστό να ενημερώσουμε τους πολίτες δίνοντας την πραγματική διάσταση των γεγονότων.

  Από το καλοκαίρι του 2021, σύμβουλος της παράταξης, μας ενημέρωσε   ότι δέχτηκε πρόταση από τον κ. Χατζηγιάννογλου για  την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την περίοδο 2022 έως 2023. Εμείς σεβαστήκαμε την επιθυμία του βεβαιώνοντας  ότι η παράταξη θα τον πρότεινε για υποψήφιο πρόεδρο και θα στήριζε με την ψήφο της την υποψηφιότητα του , αν και αυτό ενείχε την πιθανότητα να συντασσόταν στις επόμενες εκλογές με την παράταξη του σημερινού δημάρχου.

  Τρεις μέρες πριν τις εκλογές για το προεδρείο, ο εν λόγω σύμβουλος μας ανακοίνωσε ότι ο κ. Χατζηγιάννογλου απαίτησε από αυτόν να αποστατήσει από την παράταξη  μας, ώστε να στηρίξει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του ΔΣ.

  Ο συνδυασμός «Δύναμη Δημιουργίας»  μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του γνωστοποίησε στο σύμβουλο  ότι δεν συμφωνεί με την πρόθεση του  να φύγει από την παράταξη και ότι σε περίπτωση που το πράξει, δεν θα έχει την στήριξη τους.

Παρ όλα αυτά ο συγκεκριμένος σύμβουλος με γραπτή δήλωση του ανακοίνωσε την αποστασία του από τον συνδυασμό, θέτοντας υποψηφιότητα ύστερα από  πρόταση του κ. Χατζηγιάννογλου.

  Στην καθόλα νόμιμη ψηφοφορία (υπό την επίβλεψη του προεδρεύοντος,  υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και του κ. Χατζηγιάννογλου) το αποτέλεσμα οδήγησε στην μη εκλογή του με 11 ψήφους και 14 του αντιπάλου του.

  Ακολούθησε  ένσταση από συμβούλους της αντιπολίτευσης  που διαγκωνίζονται έξω από το γραφείο του κ. Χατζηγιάννογλου ελπίζοντας να γίνουν κοινωνοί της νομής της εξουσίας.

Στην ένσταση, ‘‘αντιρρήσεις’’ υπέβαλε ο Δήμαρχος αντί των θιγομένων συμβούλων που ακυρώθηκε η εκλογή τους και έγινε δεκτή από την διευρυμένη Περιφέρεια χωρίς επαρκή αιτιολόγηση.

 Ο νόμος δίνει 30 ημέρες προθεσμία να προσφύγουν οι θιγόμενοι σύμβουλοι σε δευτεροβάθμια επιτροπή της Περιφέρειας. Πράγμα το οποίο γίνεται. Δεν παρεστήκαμε λοιπόν στο δημοτικό συμβουλιο της 23/12/2022 συμβούλιο για να μην νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας νέα μέλη του προεδρείου, τα οποία ενδεχομένως εκ των υστέρων θα ακυρωθούν.

  Από τα παραπάνω γίνεται ξεκάθαρο ότι την όλη κατάσταση και ‘‘ταλαιπωρία’’ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διδυμοτείχου την προκάλεσαν οι αλαζονικές και στερούμενες λογικής ενέργειες του κ. Χατζηγιάννογλου.

  Ας πάψουν λοιπόν να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και να ζητούν ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν. Η ανικανότητα και η αλαζονεία της Δημοτικής αρχής δρομολόγησε τις πολιτικές εξελίξεις του Δήμου μας. Κατόρθωσε να είναι ο μόνος Δήμαρχος σε ολόκληρη την Ελλάδα που δεν κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο της επιλογής του.

Για τον συνδυασμό

Ο Αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης

Χρήστος Τοκαμάνης