Δίκη Τοπαλούδη: Σήμερα οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων

Τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη δίνουν σήμερα, εκτός απροόπτου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι οι οποίοι, μέχρι τώρα, αποποιούνται τις ευθύνες τους, επιφυλάσσοντας ο καθένας για τον εαυτό του δευτερεύοντα ρόλο.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί για την δολοφονία της άτυχης Ελένης σε ισόβια και επιπλέον 15 χρόνια για τον βιασμό της, ρίχνουν ο ένας στον άλλον τη στυγερή δολοφονία.

Ο νεαρός Ροδίτης, πρωτόδικα επικαλέστηκε τα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία , όπως ισχυρίστηκε, αντιμετωπίζει και «έδειξε» τον συγκατηγορούμενο του, Αλβανικής καταγωγής, ως τον δολοφόνο της Ελένης. Όπως είπε, ο νεαρός της επιτέθηκε όταν εκείνη αμφισβήτησε τον ανδρισμό του και «άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο στο κεφάλι». Ο ίδιος εμφάνισε τον εαυτό του σαν άβουλο πλάσμα που παρακαλούσε τον συγκατηγορούμενο του ανίκανο να σταματήσει όσα γίνονταν μέσα στο σπίτι του.

Τον ρόλο του παρατηρητή υιοθέτησε από την πλευρά του και ο Αλβανός κατηγορούμενος ρίχνοντας την ευθύνη στον Ροδίτη καθώς ισχυρίζεται ότι άρχισε να χτυπά την Ελένη όταν τον απέρριψε ερωτικά. «Αυτός εξοργίστηκε και άρχισε να την χαστουκίζει, να τη χτυπάει, να την κλοτσάει. Εγώ καθόμουν σαν μ@@@@@ς. Δεν ήξερα ποιον να υποστηρίξω, την κοπέλα ή το φίλο μου» είχε περιγράψει ο κατηγορούμενος στην απολογία του συμπληρώνοντας: «Αυτός έφυγε και γύρισε με ένα μαχαίρι, άρχισε να την μαχαιρώνει και μετά το πέταξε κάτω με δύναμη. Μετά έπιασε το σίδερο από δίπλα και άρχισε να την χτυπάει. Τον έσπρωξα και μου είπε εσύ να κάτσεις στη γωνία. Φοβήθηκα για τη ζωή μου».

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν τους δικαστές του πρωτόδικου δικαστηρίου οι οποίοι, τελικά, έκριναν πως και οι δυο κατηγορούμενοι φέρουν ακεραία την ευθύνη για το έγκλημα.

Η μητέρα και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, παρόντες σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου, ζητούν να επιβληθεί στους δύο κατηγορούμενους η μέγιστη ποινή όπως και πρωτοδίκως.

Η τύχη των νεαρών κατηγορουμένων βρίσκεται, πλέον, στα χέρια των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Εφετείου από τους οποίους οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη έχουν ζητήσει να μην αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους.