Δίκη Τοπαλούδη: Αλληλοκατηγορήθηκαν οι δύο δολοφόνοι – Έπεσαν σε αντιφάσεις

Οι δύο δράστες του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, απολογήθηκαν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για το στυγερό έγκλημα τους, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Οι δύο δράστες αντάλλαξαν κατηγορίες και ευθύνες μεταξύ τους, όπως είχαν πράξει και στη δίκη σε πρώτο βαθμό, όπου είχαν καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξη, ο καθένας.

Ο 24χρονος γόνος εύπορης οικογένειας του νησιού και ο 23χρονος φίλος του κατά την απολογία τους δέχθηκαν σωρεία ερωτήσεων από την έδρα του δικαστηρίου επιχειρώντας να ρίξουν την ευθύνη, ο ένας στον άλλον. Σύμφωνα με τις απολογίες τους, ο ένας μόνο βίασε, χτύπησε βάναυσα και πέταξε το σώμα της βαριάς χτυπημένης Ελένης στα βράχια χωρίς τη συμμετοχή του άλλου, υποδεικνύοντας ο ένας τον άλλο ως υπαίτιο.

«Δεν φταίω διότι δεν την ακούμπησα καν» ανέφερε αρχίζοντας την απολογία του στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος Ροδίτης υποστηρίζοντας πως δεν χτύπησε και δεν έριξε την κοπέλα στη θάλασσα. Όπως ισχυρίστηκε, ο συγκατηγορούμενός του, ήταν αυτός που κακοποίησε βάναυσα την 21χρονη φοιτήτρια όταν και οι τρεις τους βρέθηκαν στην εξοχική κατοικία της οικογένειάς του στους Πευκούς, στη Ρόδο.

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, δεν παραβρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο για τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων.