Διήμερο εκδηλώσεων για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στη Νέα Ορεστιάδα

Επιστημονική ημερίδα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο και ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Το Διαβητολογικό Κέντρο της Β’ Παθολογικής Κλινικής του ΔΠΘ μαζί με το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, του Ιατρικού Τμήματος Δ.Π.Θ. και του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαβητικών Νομού Έβρου διοργανώνουν ένα διήμερο ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Β΄ στη Νέα Ορεστιάδα, με τη συμμετοχή των πλέον ειδικών που θα λάβουν μέρος, τόσο στην επιστημονική ημερίδα της πρώτης ημέρας, όσο και στην ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό τη δεύτερη.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο θα λάβει χώρα η Επιστημονική Ημερίδα από τις 09:30 το πρωί μέχρι και το βράδυ με «στρογγυλές τράπεζες» και εξειδικευμένες ομιλίες επιστημόνων πάνω στο θέμα.

Τη δεύτερη ημέρα, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου Β΄. Κλινικές Εφαρμογές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας». Εκεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί, θα αναπτυχθούν ενδιαφέροντα θέματα για το κοινό, το οποίο μάλιστα θα έχει τη δυνατότητα να λάβει απαντήσεις και σε τυχόν απορίες σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη.