Διδυμότειχο: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Ψυχολογίας του ΔΠΘ

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η πρώτη Τακτική Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Ψυχολογίας, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. κ. Φώτης Μάρης, αφού χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους, σύστησε στο κοινό την Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών τμημάτων, καθηγήτρια του τμήματος Μοριακής Βιολογίας, κ. Μαριλένα Γρηγορίου και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ψυχολογίας κ. Νίκο Μακρή, καθώς επίσης και λοιπά μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του νέου τμήματος.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο οποίος στον πρόλογό του, δεν έκρυψε τη βαθύτατη χαρά και συγκίνησή του για τη συλλογική προσπάθεια που απέδωσε καρπούς, φέρνοντας το επιθυμητό εποτλέσμα της ίδρυσης της 5ης έδρας του πανεπιστημίου στο Διδυμότειχο.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά όλες και όλους που συνέβαλαν καθοριστικά στην επίτευξη του συγκεκριμένου εγχειρήματος, που θα συνδράμει θετικά μεταξύ άλλων στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική άνθηση της πόλης.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανα τα λόγια του Προέδρου κ. Μακρή, ο οποίος τόνισε τη σημασία της ίδρυσης του τμήματος ψυχολογίας τόσο για το Διδυμότειχο, όσο και για την πανελλήνια ψυχολογική Ακαδημαϊκή Κοινότητα, με το 7ο Τμήμα Ψυχολογίας στη χώρα.

Έπειτα, εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη ανάληψης των καθηκόντων και υποσχέθηκε τη δημιουργία ενός τμήματος – πρότυπο, για το οποίο θα μιλάει στο άμεσο και έμμεσο μέλλον  η Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην επίτευξη της ίδρυσης του συγκεκριμένου τμήματος στο Διδυμότειχο, συνέβαλαν καθοριστικά η εμπειρία, το γνωστικό επίπεδο και ο διακαής πόθος του π. Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελου Συρίγου, καθώς επίσης και του π. Πρύτανη Δ.Π.Θ. Αλέξανδρου Πολυχρονίδη.

Τέλος, προσκεκλημένοι στη Γενική Συνέλευση ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ορεστιάδος   -Διδυμοτείχου & Σουφλίου κ. κ. Δαμασκηνός, οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Διδυμοτείχου και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.