Διδυμότειχο: Εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις απάτης σε βάρος επιχειρήσεων του Έβρου με προπληρωμένες κάρτες

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας εννιά (9) περιπτώσεις απατών, που διαπράχθηκαν σε βάρος επιχειρήσεων κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 14-1-2023 σε περιοχές του Έβρου.

Το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθη στο Διδυμότειχο, από τους παραπάνω αστυνομικούς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι όπως διακριβώθηκε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, μετέβη σε επτά καταστήματα και δύο περίπτερα στην Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και την Αλεξανδρούπολη, προσποιούμενος τον πελάτη για την αγορά προπληρωμένων καρτών και με το πρόσχημα αδυναμίας πληρωμής λόγω δυσλειτουργίας της τραπεζικής του κάρτας, αποχωρούσε από αυτά, έχοντας προηγουμένως υποκλέψει τους κωδικούς των καρτών, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα 900 ευρώ.

Από την κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 325 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και μία προπληρωμένη κάρτα. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.