Διαμαρτύρονται οι έμποροι της Θράκης για τα νέα μέτρα

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης απευθύνεται με επιστολή της στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, με κοινοποίηση και στους βουλευτές Έβρου, Ροδόπης Ξάνθης, διαμαρτυρόμενη για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που εφαρμόζονται από το προσεχές Σάββατο.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Με την παρούσα εκφράζουμε την έντονη αντίδραση μας σχετικά με την χθεσινή ανακοίνωση των νέων μέτρων που αφορούν στο λιανεμπόριο. Οι νέες αυτές παρεμβάσεις θεωρούμε ότι δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης στο κλάδο των ΜμΕ.

Γνωρίζετε καλά, ότι σεβαστήκαμε στο ακέραιο τις εισηγήσεις των αρμοδίων υγειονομικών αρχών, για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και εφαρμόζουμε τα μέτρα με ευλάβεια γιατί η υγεία και η ασφάλεια μας προηγείται έναντι κάθε άλλης επιλογής. Η απαίτηση όμως να ελέγχονται οι καταναλωτές από τους εργαζόμενους – αυτοαπασχολούμενους κατά την είσοδό τους στα καταστήματα, είναι ανέφικτη.

Διανύουμε πλέον σχεδόν δύο χρόνια που το λιανεμπόριο τείνει να εξαθλιωθεί προσπαθώντας να επιβιώσει μέσα από πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες και μετά λύπης μας διαπιστώνουμε να διαπράττεται από την Κυβέρνηση μία κατάφωρη αδικία προς τον κλάδο μας, καθώς μετατρέπονται οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων και οι εργαζόμενοι σε αυτά, σε ελεγκτές των πιστοποιητικών και των rapid test, καθήκον στο οποίο, είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν ενώ στα σουπερμάρκετ και τις λαϊκές αγορές επιτρέπεται η προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών, χωρίς κανένα έλεγχο γεγονός που δημιουργεί θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των ΜμΕ.

Άλλωστε, έχει διαπιστωθεί στο διάστημα αυτό της πανδημίας ότι το λιανεμπόριο ουδέποτε αποτέλεσε εστία μετάδοσης του Covid-19 και κανείς στο παρελθόν δεν αμφισβήτησε ότι τα πρωτόκολλα τηρούνται στο έπακρο εντός των καταστημάτων.

Παρακαλούμε θερμά όπως ανακαλέσετε άμεσα τα εν λόγω μέτρα που αφορούν στο λιανεμπόριο αποκαθιστώντας έτσι την αδικία που διαπράττεται προς τον κλάδο μας και αποδεικνύοντας έμπρακτα την στήριξή σας προς όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και προς τις οικογένειες τους που τους στηρίζουν καθημερινά σε αυτόν τον δύσκολο και απαιτητικό αγώνα.