Διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για την υποβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Κυπρίνου

Τη διαμαρτυρία τους για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κυπρίνου εκφράζουν οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών, όπου διατυπώνουν αναλυτικά τους έξι σημαντικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αναιρεθεί η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν λαμβάνοντας υπ’όψιν των αριθμό των μαθητών και όχι την ιδιαιτερότητα του σχολείου, το σχολείο θα έπρεπε να παραμείνει 6θέσιο σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 2 και 4, διότι σε αυτό φοιτούν παιδιά από 11 διαφορετικά χωριά της ευρύτερης περιοχής και ο χρόνος που χρειάζεται για να φτάσουν κυμαίνετε από 15 έως και 45 λεπτά, το ίδιο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Το κοντινότερο 6θέσιο σχολείο βρίσκεται 26 χιλιόμετρα μακριά και δεν υπάρχει συχνή συγκοινωνία ώστε να μεταφέρει τους μαθητές οι οποίοι αναγκάζονται να ξεκινούν από τα σπίτια τους στις 6 το πρωί και να γυρίζουν 4 το απόγευμα.

Οι μαθητές επίσης που φοιτούν στο σχολείο προέρχονται από αγροτικές κατά κύριο λόγο οικογένειες, που δεν μπορούν να βοηθούν πάντα στην μεταφορά των μαθητών, αλλά με αυτή την υποβάθμιση θα αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και ίσως και την περιοχή τους, ώστε να προσφέρουν στα παιδιά τους μια καλύτερη εκπαίδευση. Στο σχολείο επίσης φοιτούν παιδιά στρατιωτικών , που έρχονται να υπηρετήσουν την πατρίδα από όλη την Ελλάδα Δεν μπορούν τα τμήματα ενός σχολείου έτσι ξαφνικά να συμπτύσσονται και να δημιουργούνται εκπαιδευτικά κενά λόγω της συνύπαρξης δύο διαφορετικού επιπέδου τάξεων . Μη έχοντας καλή εκπαίδευση τα παιδιά θα αναγκαστούν όλες αυτές οι οικογένειες να εγκαταλείψουν τα χωριά τους και τις οικίες τους αναζητώντας ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στην πόλη της Ορεστιάδας που βρίσκεται 40 χλμ μακριά.

Η υποβάθμισης μιας βαθμίδας εκπαίδευσης έχεις ως αποτέλεσμα και την υποβάθμιση ή και το οριστικό κλείσιμο και των υπολοίπων βαθμίδων που βρίσκονται στην ίδια περιοχή (παιδικό, νηπιαγωγείο, γυμνάσιο) και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ο τόπος μας να ερημώσει από νέους ανθρώπους και ένας τόπος δίχως νέους, είναι ένας τόπος χωρίς μέλλον.

Γι αυτό το λόγο ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου θα παλέψει με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο που διαθέτει για να αλλάξει την απαράδεκτη απόφαση για το καλό των παιδιών μας και του τόπου μας, καταλήγει η επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν στο υπουργείο, μετά τις μάταιες προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και των άλλων βουλευτικών και περιφερειακών προσώπων που ασχολήθηκαν και πάλεψαν για το θέμα.