«Δεν υπάρχουν κλιμάκια που επισκέπτονται σπίτια και ενημερώνουν για τον κορωνοϊό – πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης» προειδοποιεί η Αστυνομία

Διάφορες καταγγελίες έχουν γίνει γνωστές το τελευταίο διάστημα για άτομα που παρουσιάζονται σε σπίτια και ζητούν να μπουν μέσα, επικαλούνται πως είναι στελέχη του ΕΟΔΥ ή του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου τάχα να ενημερώσουν τους πολίτες.

Τέτοια κλιμάκια ενημέρωσης δεν υφίστανται, όπως ξεκαθαρίζουν οι αρχές, γι’ αυτό και η Αστυνομία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση προκειμένου να επιστήσει την προσοχή των πολιτών. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών αναφέρει:

«Με αφορμή καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, άτομα εμφανίζονται σε οικίες επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του Υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κορωνοΐό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, διευκρινίζεται ότι, κατόπιν πληροφόρησης από το Υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του Ε.Ο.Δ.Υ. που επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις.

Πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100)».