Cinematherapy Festival: Το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογραφοθεραπείας κάνει πρεμιέρα σήμερα στην Αλεξανδρούπολη

1-3 Δεκεμβρίου 2022 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης το φως της μηχανής προβολής ξεκινά και ρίχνει μία νέα λάμψη επίγνωσης στα σκοτεινά και δυσπρόσιτα μέρη του μυαλού, της ψυχής και του πνεύματος.

Το Cinematherapy Festival πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την ΑΜΚΕ Μέθεξις και την Coach Your Vision.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι προβολές του φεστιβάλ θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης στις 21:00. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν workshop κινηματογραφοθεραπείας, όπου το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει βιωματικά.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στις 20:00 όπου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου “Ο Φάουστ κι εγώ – Μοντέλα Cinematherapy και Cinema Coaching” της Λίλιαν Τσιαβού. Το κοινό του φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε κλήρωση για την απόκτηση αντιτύπων του βιβλίου των εκδόσεων iWrite. Επίσης, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση των προσκεκλημένων του φεστιβάλ για την συμβολή της τέχνης και συγκεκριμένα του κινηματογράφου στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και ανταλλαγή απόψεων με το κοινό.

Όλοι οι θεατές του φεστιβάλ μπορούν να μπουν στην κλήρωση για μία υποτροφία για την δωρεάν παρακολούθηση του τετραμήνου προγράμματος Κινηματογραφοθεραπείας του E-learning του ΕΚΠΑ. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία συμμετοχής θα ανακοινωθούν κατά τις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ.

Το Cinematherapy Festival είναι το πρώτο παγκοσμίως Φεστιβάλ Kινηματογραφοθεραπείας, αφιερωμένο αποκλειστικά στην θεραπευτική διάσταση των ταινιών. Στόχο έχει την επικοινωνία της αλληλεπίδρασης του Κινηματογράφου με την Ψυχοθεραπεία. Μέσω της βιωματικής εφαρμογής προωθείται η μεταμορφωτική επίδραση του Κινηματογράφου ως όχημα ενδοσκόπησης και ψυχικής ανάτασης των θεατών, σε επίπεδο αυτογνωσίας και όχι ψυχοθεραπείας.

“Λέμε ιστορίες στα παιδιά για να κοιμηθούν και στους ενήλικες για να ξυπνήσουν”.

Εσείς θα προτιμήσετε τον ύπνο του δικαίου ή την απολαυστική / ψυχαγωγική αυτογνωσία;