Διάκριση για την Ορεστιάδα στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
Σημαντική επιτυχία κατέγραψε η Ορεστιάδα στην 43η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης», με τον μαθητή Πέτρος Δαγρές να κατακτά το χρυσό μετάλλιο, εκπροσωπώντας επάξια την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα.
Το Παράρτημα Έβρου της Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία συνεχάρη τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2025, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία χρονιά το υψηλό επίπεδο μαθηματικής παιδείας στον νομό.
Ξεχωριστή μνεία έγινε στον μαθητή της Γ’ τάξης του 2ο ΓΕΛ Ορεστιάδας, Πέτρο Δαγρέ, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και του χρυσού μεταλλίου, μια διάκριση που τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις.
Ο μαθητής θα συμμετάσχει στον προκριματικό διαγωνισμό για τη στελέχωση των εθνικών ομάδων, που θα διεξαχθεί στις 4 Απριλίου 2026 στην Αθήνα, στο 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αθηνών.
Η επιτυχία αυτή αποτελεί, σύμφωνα με την τοπική μαθηματική κοινότητα, αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, με σημαντική συμβολή των εκπαιδευτικών και της οικογένειας του μαθητή, οι οποίοι στήριξαν την πορεία του.
Παράλληλα, αναδεικνύεται η διαχρονική παρουσία του Έβρου σε πανελλήνιους διαγωνισμούς υψηλού επιπέδου, επιβεβαιώνοντας ότι η περιοχή συνεχίζει να παράγει μαθητές με ισχυρές επιδόσεις και προοπτικές διάκρισης σε διεθνές επίπεδο.



