Χρονική παράταση για την έκδοση δελτίου δωρεάν μετακίνησης για τα ΑμεΑ στον Έβρο ζητά ο Α. Δημοσχάκης

Ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, προέβη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση διαβιβάζοντας προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την επιστολή του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Έβρου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που ανέκυψαν λόγω της υγειονομικής κρίσης ως προς την μετακίνηση ώστε να προβούν στις προβλεπόμενες διαδικασίες στα τοπικά ΚΕΠ, ιδίως των ΑΜΕΑ του ορεινού όγκου του Ν.Έβρου, ζητείται να δοθεί χρονική παράταση έως τις 31/12/2021 για την έκδοση του Δελτίου Δωρεάν Μετακίνησης.

Ακολουθεί αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Αναφορά :
ΠΡΟΣ : Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει Κοινοβουλευτική Αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής, διαβιβάζοντας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την Επιστολή του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν.Έβρου.

Σε αυτή επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την διευκρινιστική απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου, ορίζεται τελευταία ημέρα έκδοσης Δελτίου Δωρεάν μετακίνησης για τα Α.Μ.Ε.Α η 31η Οκτωβρίου.

Ωστόσο, λόγω της υπάρχουσας υγειονομικής κατάστασης μεγάλο ποσοστό των ατόμων με αναπηρία κυρίως στον ορεινό όγκο του Ν.Έβρου, δεν μπόρεσε να μεταβεί στα ΚΕΠ ώστε να προβεί στην προβλεπόμενη διαδικασία ανανέωσης.

Για τον λόγο αυτό ζητείται να δοθεί χρονική παράταση για την έκδοση Δελτίου Μετακίνησης έως τις 31/12/2021.