Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης μας, συμβάλλοντας στην εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών, οργανώνει και παρουσιάζει και φέτος το ανανεωμένο χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Θρακιώτικα Χριστούγεννα στο Μουσείο μας»

Το πρόγραμμα θα γίνεται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσείου, σε μια παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, όπου θα προβάλλεται βίντεο με ήθη κι έθιμα από χωριά της περιοχής μας. Επίσης, τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό παραμύθι με τίτλο: «Η Κάλλω και η Μάρμπω στο μύλο με τους καλλικαντζαραίους». Θα μάθουν για το πώς γιόρταζαν οικογενειακά εδώ στην Θράκη οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Σκοπός του προγράμματος είναι να καταλάβουν τα παιδιά τη σημασία της γιορτής των Χριστουγέννων και τα Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα του τόπου μας (τα εννιά φαγητά, τα παραδοσιακά κάλαντα, τα έθιμα της καμήλας, του μπομποσιάρη, της σούρβας, τα τεμπελέκια της Βύσσας κ.α.).

Στο τέλος, σαν ενθύμιο της συμμετοχής στο πρόγραμμα, το κάθε παιδί θα πάρει ένα αναμνηστικό…έκπληξη!

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019. Ώρες λειτουργίας του προγράμματος: Καθημερινά, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 10:00-11:00 και 11:30-12:30.

 

Υπεύθυνος διοργάνωσης Χριστουγεννιάτικου εκπαιδευτικού προγράμματος:

– Γιάννης Σιωπίδης, Αντιπρόεδρος του Μουσείου

 

Επιμέλεια και παρουσίαση Χριστουγεννιάτικου εκπαιδευτικού προγράμματος:

– Τούλα Κουρουμιχάκη, Γενική Γραμματέας του Μουσείου

– Γιάννα Κολοκοτρώνη, συνταξιούχος δασκάλα

 

Συνεργάτες του Μουσείου για τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

– Γιώργος Κυρτσόπουλος, Μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου

– Πασχάλης Κουρουμιχάκης, συνταξιούχος δάσκαλος

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2552028080 και 6932966955