Χρ. Τοψίδης: Δεν θα κρατήσω κανέναν Αντιπεριφερειάρχη για 5 χρόνια

Είκοσι επτά συμβούλους εξέλεξε η Περιφερειακή Σύνθεση του νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στις πρόσφατες εκλογές και θα ασκήσουν όλοι διοίκηση, από ρόλο ευθύνης. Αυτό εξήγγειλε μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη ο Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στο ερώτημα πως θα κατανείμει τα αξιώματα όταν αναλάβει και επίσημα τα ηνία της Περιφέρειας από την 1η Ιανουαρίου 2024.

«Θα υπάρχουν αλλαγές» είπε, εξηγώντας πως δεν θα ακολουθηθεί το μοντέλο που ίσχυσε μέχρι σήμερα με το οποίο οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες παρέμειναν στις θέσεις τους σε όλη τη διάρκεια της θητείας. «Δεν θα είναι κανείς για πέντε χρόνια, θα υπάρχουν εναλλαγές, αναλόγως με την προσφορά του καθενός και την ανταποδοτικότητα του. Επειδή υποχρεωτικά μπαίνει στους δημόσιους υπαλλήλους σύστημα αξιολόγησης από το 2024, θα κοιτάξουμε να εναρμονίσουμε και τους αιρετούς σε ένα σύστημα αξιολόγησης και ανάλογα με όλα αυτά θα παραμένει κάποιος στη θέση του» προανήγγειλε.

Οι προτεραιότητες της νέας Διοίκησης

Όσον αφορά στις προτεραιότητες που έχει η νέα διοίκηση, σε πρώτο πλάνο μπαίνουν τα έργα που είναι σε εξέλιξη, τα οποία θα καταγραφούν όπως ανέφερε ο Χριστόδουλος Τοψίδης. «Πρέπει να πάμε να καταγράψουμε τα έργα που είναι σε εξέλιξη και να δούμε ποια είναι κολλημένα και ποια με χρόνιες παρατάσεις. Υπάρχουν έργα που είναι κολλημένα μέχρι και 12 χρόνια. Για να υπάρχουν τέτοιες καθυστερήσεις σημαίνει ότι κάτι δεν έγινε σωστά. Επομένως πρέπει να το δούμε αυτό και εκεί πάνω να κουμπώσουμε και το δικό μας το πρόγραμμα για να μπορέσουμε μέσα στην πενταετία να κάνουμε τη δική μας στρατηγική και να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα» σημείωσε.

Στις άμεσες προτεραιότητες του νέου Περιφερειάρχη, είναι επαναλειτουργία του γραφείου της Περιφέρειας ΑΜΘ μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού στις Βρυξέλλες, η καταγραφή του μηχανολογικού εξοπλισμού και η δημιουργία Μητρώου Ρεμάτων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Επίσης, η αναβάθμιση του οδικού φωτισμού, οι ασφαλτοστρώσεις και η επίλυση βασικών προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών. Σε πρώτο πλάνο της νέας διοίκησης μπαίνουν ακόμη οι τομείς του τουρισμού, του αγροδιατροφικού τομέα κι όχι μόνο.