Χωρίς ταχυδρομείο από τη Δευτέρα η δημοτική ενότητα του Τριγώνου

Έκλεισε το υποκατάστημα Δικαίων παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων

Κλειστό είναι πλέον το υποκατάστημα ΕΛΤΑ των Δικαίων από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου όπως είχε ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα από την κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ σύμφωνα με το σχέδιο αναδιοργάνωσης των καταστημάτων. Ένα υποκατάστημα που εξυπηρετούσε όλη τη γύρω περιοχή της δημοτικής ενότητας Τριγώνου καθημερινά, και συνεπώς πλήθος ανθρώπων που κατοικούν στα γύρω χωριά.

Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία επηρεάζει αρνητικά σε πολύ μεγάλο βαθμό τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες τους αγρότες και όλους τους υπόλοιπους κατοίκους, που χρησιμοποιούσαν τα ΕΛΤΑ για να λάβουν τις συντάξεις, τα εμπορεύματα, την αλληλογραφία αλλά και για να πραγματοποιήσουν οικονομικές συναλλαγές.

Πλέον για τις συναλλαγές τους, οι κάτοικοι της περιοχής θα είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στην Ορεστιάδα και με την ταλαιπωρία να μεγαλώνει από την έλλειψη συχνών δρομολογίων με τα Μέσα Μεταφοράς.

Tο σχέδιο «αναδιοργάνωσης», όπως το ονομάζει η διοίκηση μετά το «κανόνι» που ανακοίνωσε, περιλαμβάνει συνολικά το κλείσιμο 160 καταστημάτων ανά την Ελλάδα.

Να θυμίσουμε ότι η πρώτη φάση της αναδιοργάνωσης του δικτύου των καταστημάτων των ΕΛΤΑ, περιλάμβανε την αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας άνω των 40 Ταχυδρομικών Καταστημάτων, σε όλη την χώρα και τη διεύρυνση ωραρίου άλλων έξι, για «την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».