Χωρίς ΜΕΘ Παίδων η Θράκη

Συναγερμός στα παιδιατρικά νοσοκομεία λόγω της έξαρση

Συναγερμός έχει σημάνει στα νοσοκομεία όλης της χώρας εξαιτίας του εκρηκτικού κοκτέιλ γρίπης, ιώσεων και κορονοϊού που βρίσκεται σε έξαρση, πιέζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μάλιστα, η πίεση είναι ιδιαίτερα αυξημένη στα νοσοκομεία Παίδων όλης της χώρας, αφού σε κάθε εφημερία τουλάχιστον 150 παιδιά προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία.

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει φυσικά και στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Θράκης, ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι οι κλίνες ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μόνο 55 κλίνες ΜΕΘ σε νοσοκομεία Παίδων, από τις οποίες οι 32 είναι στην Αττική και οι 23 στην περιφέρεια.

Πιο αναλυτικά, στην περιφέρεια υπάρχουν 10 κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, 6 ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ, 7 ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ σε Θράκη, Ήπειρο και Θεσσαλία.

Τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία, είναι τεράστια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και αυτό του Έβρου, που για ακόμη μια περίοδο τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με παραπάνω από 25 παιδιά να νοσηλεύονται στις κλίνες και να μην υπάρχουν άδεια κρεβάτια για περισσότερες νοσηλείες.